Salut i nutrició 09/09/2022

Salut contracta tres psicòlegs i un psiquiatre per reforçar la xarxa de prevenció del suïcidi

El 2020 es registraren 87 suïcidis a les Balears, un 10% menys que el 2019

ARA Balears
1 min
Una persona a la consulta del psicòleg en una imatge d’arxiu.

PalmaLa Conselleria de Salut ha contractat tres psicòlegs i un psiquiatre per reforçar la xarxa de prevenció del suïcidi, per la qual cosa s'afegiran als vuit que ja estaven contractant a temps complet i 17 a temps parcial.

Aquest anunci s'ha fet públic amb motiu del Dia internacional per la prevenció del suïcidi d'aquest 10 de setembre, segons ha indicat la Conselleria en un comunicat recollit per Europa Press. A més d'aquests professionals, s'hi incorporaran quatre infermeres de salut mental.

El responsable de la Coordinació Autonòmica per la Prevenció del Suïcidi, Nicole Haber, ha insistit en la importància de disposar de professionals especialitzats per donar una resposta ràpida i intensiva davant la conducta suïcida, encara que ha insistit que la xarxa ha d'abastar més enllà del sistema sanitari.

Segons les dades de l'INE, a les Balears es registraren 87 suïcidis el 2020, un 10% menys de defuncions per aquest motiu respecte de l'any anterior. Per cada suïcidi, queden afectades devers sis o deu persones de l'entorn de la víctima que pateixen un greu procés de dol.

"És important llevar-nos la bena dels ulls i saber que és una realitat que conviu amb nosaltres d'ençà que existeix l'ésser humà. Per diverses raons, aquesta realitat s'ha mantingut amagada i estigmatitzada, i els mites i falses creences que s'han construït al seu voltant han reforçat el silenci i la inacció", ha comentat Haber.

stats