Societat 08/05/2024

236 illencs s’incorporaran a la formació especialitzada en els centres sanitaris públics de les Balears

Enguany s’han obert per primera vegada una plaça de farmàcia hospitalària a l’Hospital Comarcal d’Inca i una plaça de pediatria i d’infermeria pediàtrica a l’hospital Can Misses

ARA Balears
1 min
Els 236 professionals interns residents que cursaran la formació especialitzada de quatre anys en els centres sanitaris públics de les Illes Balears

PalmaUn total de 236 professionals interns residents cursaran la formació especialitzada de quatre anys en els centres sanitaris públics de les Illes Balears. Aquest dimecres han participat en la jornada de benvinguda a l’Hospital Universitari Son Espases. Dels 236 especialistes que s’incorporaran al Servei de Salut hi ha 154 facultatius especialistes d’àrea i 65 especialistes d’infermeria. L’acreditació de places a l'Arxipèlag continua creixent. Des del Govern han detallat que enguany s’han incorporat per primera vegada una plaça de farmàcia hospitalària a l’Hospital Comarcal d’Inca, i una plaça de pediatria i una d’infermeria pediàtrica a l’hospital Can Misses.

Els residents seguiran el període formatiu a les unitats docents de la xarxa sanitària pública i concertada. Segons l’especialitat, els professionals han de fer entre quatre i cinc anys de formació; els de radiofísica i radiofarmàcia, tres, mentre que els d’infermeria n’han de fer dos.

Distribuïts per illes, 213 residents cursaran la formació especialitzada a Mallorca; 17, a Eivissa i 6, a Menorca. L’Hospital Universitari Son Espases n’acollirà, 59; l’Hospital Universitari Son Llàtzer, 20; l’Hospital de Manacor, 2, i l’Hospital Comarcal d’Inca, 1. 49 metges faran la formació en l’àmbit de l’Atenció Primària: 43 a Mallorca, 2 a Menorca i 4 a Eivissa. La resta es distribuiran entre les diferents unitats docents multiprofessionals i Atenció Primària.

stats