Política 28/06/2022

Yllanes demana a l'Estat i a Aena que cerquin altres espais per al parc fotovoltaic de Son Bonet

El conseller diu que "hi ha moltes altres ubicacions que es podrien aprofitar amb un menor impacte"

ARA Balears
1 min
Els terrenys adjacents a l'aeròdrom de Son Bonet on Aena projecta posar les plaques fotovoltaiques.

PalmaEl conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha sol·licitat al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i a Aena que reconsiderin l'opció d'establir el parc fotovoltaic promogut per l'empresa pública a Son Bonet i que cerquin alternatives, com instal·lar les plaques a les cobertes dels aparcaments de la seva titularitat.

Segons recull Europa Press, en una carta enviada a la ministra d'aquesta àrea, Raquel Sánchez, i al president de l'entitat, Maurici Lucena, Yllanes ha destacat la "gran contestació social" que té la projecció d'aquest parc.

"Per tant, per valorar i fer una proposta de modificació del projecte, sol·licitam una reunió al més aviat possible amb l'objectiu d'arribar a un acord i que Aena pugui aconseguir els objectius climàtics, no sols en l'àmbit estatal, sinó també en l'àmbit autonòmic", ha assenyalat.

Així mateix, ha recordat que la Llei de canvi climàtic i transició energètica de les Balears obliga tots els aparcaments públics de més de 1.000 metres quadrats a ser solaritzats, per la qual cosa Aena "hauria d'assumir aquesta obligació en els seus aparcaments situats en el territori balear". "Així doncs, consideram que hi ha moltes altres ubicacions que es podrien aprofitar amb un menor impacte", ha afegit.

stats