Societat 16/05/2021

400 persones surten en bicicleta per defensar el pulmó verd de Son Bonet

La setmana que ve han convocat una altra concentració contra Aena

ARA Balears
2 min
Imatge de la bicicletada per defensar Son Bonet

PalmaNova concentració per defensar el pulmó verd de Son Bonet. Aquest diumenge unes 400 persones han participat en la bicicletada organitzada per la plataforma Son Bonet Pulmó Verd, en col·laboració amb l'Associació de Veïns Xaloc del Pla de na Tesa. La concentració ha començat a les 10.30 hores al Pla de na Tesa i han fet un recorregut en el qual els manifestants han passat per Sant Llatzet, el Pont d'Inca i Cas Capità.

Els participants reclamen que es tombi el projecte d'Aena d'instal·lar un parc fotovoltaic a Son Bonet i es respecti la zona verda, que és un "pulmó" per als veïns de la zona. "És cert que apostar per les energies renovables i construir el parc fotovoltaic és un projecte ecologista, però no podem ser ecologistes a qualsevol preu", ha destacat el portaveu de la plataforma, Manel Gomáriz.

A més, Gomáriz ha remarcat que Aena té "espai suficient" per instal·lar el parc fotovoltaic a l'aeroport de Palma i ha denunciat que no el construeix allà perquè "aquella zona la vol explotar comercialment". "No podem consentir que Aena faci negoci i mentrestant privi els veïns del pulmó verd de la zona", ha destacat el portaveu.

També ha denunciat l'actitud d'Aena a l'illa i els acusa de fer servir Mallorca com una llimona que "espremen per treure'n tot el suc econòmic possible". Segons Gomáriz, Aena només cerca projectes per potenciar el turisme i multiplicar els ingressos de la companyia sense tenir en compte els residents a l'illa ni l'impacte mediambiental.

El portaveu de Son Bonet Pulmó Verd ha explicat que un dels objectius de convertir la manifestació en una bicicletada, a més de cuidar el medi ambient, ha estat garantir que els assistents respectassin, en tot moment, les mesures sanitàries i reduir al màxim el risc de contagi. En aquest sentit, l'organització ha destacat el comportament de tots els assistents.

La setmana que ve la plataforma ha tornat a convocar un altre acte per defensar el pulmó verd de Son Bonet. Segons ha detallat el portaveu, diumenge de la setmana que ve es farà una cadena humana. Gomáriz ha explicat que la convocatòria ja té l'autorització de la Delegació del govern espanyol a les Illes Balears i que des de l'organització s'espera que sigui més multitudinària que la d'aquesta setmana.

stats