Societat 28/05/2021

Aena presenta una nova proposta pel parc fotovoltaic de Son Bonet

Preveu deixar lliure un 41% de la zona verda que actualment té un ús lliure per als veïns

ARA Balears
2 min
Plaques solars

MarratxíRepresentants d'Aena han presentat aquest dimecres a l'equip de govern municipal una nova proposta d'instal·lació d'un parc fotovoltaic a l'aeròdrom de Son Bonet. Ho fan després que el mes de març el Consistori traslladàs tota una sèrie d'al·legacions en contra de la ubicació del projecte, i l'Ajuntament les qualifica d'"insuficients", explica en una nota el Consistori.

En concret, aquesta nova proposta augmenta el percentatge d'un 34% a un 41% d'espai alliberat a la zona 1, de la qual els veïns fan ús històricament, i també preveu la firma d'un possible conveni que regularia la cessió de l'ús d'aquesta zona a l'Ajuntament per destinar-lo a ús públic. El Consistori critica que la nova proposta no s'ajusta a les reivindicacions que es varen presentar a la reunió del març amb el president d'Aena, en què es va demanar alliberar de plaques fotovoltaiques la zona 1 i traslladar aquesta instal·lació a la zona aeroportuària.

L'Ajuntament s'ha compromès a fer arribar a Aena una contraproposta que inclogui una alternativa que s'adapti millor a les demandes socials. Per això, traslladarà els detalls de la reunió amb Aena a la plataforma Pulmó Verd per conèixer i recollir la seva opinió sobre la nova proposta. Per part seva, Aena ha mostrat interès a arribar a un punt d'acord, encara que ha reiterat que no pensa renunciar al projecte, ja que compleix amb la normativa aplicable i el solar és de la seva propietat.

MÉS insisteix a retirar el projecte

El portaveu de MÉS per Marratxí, Joan Francesc Canyelles, ha tornat a exigir aquest dimecres que es retiri el projecte de construcció del parc fotovoltaic a l'única zona verda existent entre l'aeròdrom de Son Bonet i el Pla de na Tesa, en la qual Aena i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana pretenen dur a terme el projecte amb l'objectiu de produir el 40% de l'energia que consumeix l'aeroport de Son Sant Joan, ubicat a 5,7 quilòmetres.

stats