Energia
Política 27/06/2022

Yllanes vol posar plaques solars a la mar i espera una resposta "favorable" de l'Estat

El vicepresident del Govern ha assegurat que aquest és un sistema és molt "eficient"

ARA Balears
1 min
Imatge de plaques solars.

PalmaEl vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Juan Pedro Yllanes, ha demanat al govern estatal que a les Balears es puguin implantar plaques solars flotants i s'ha mostrat confiat de rebre una resposta favorable. Segons ha informat Europa Press, així ho ha remarcat Yllanes en una roda de premsa, on ha reivindicat que aquest sistema és molt "eficient".

Yllanes ha explicat que la petició ve avalada perquè al govern són "conscients" de la limitació del territori a les Balears. A més, ha subratllat que encara que pugui parèixer una novetat, no ho és: "Està desenvolupat en molts països. No és una iniciativa pionera".

D'aquesta manera, ha recalcat que la idea és aprofitar la instal·lació de parcs eòlics perquè, entre els espais dels molins, s'incloguin plataformes amb plaques solars. Així, s'aprofitaria l'energia de nit, que és quan més vent hi ha, i la de dia, generada per l'energia fotovoltaica. "Estam absolutament convençuts que el Ministeri serà favorable a aquesta petició per desenvolupar aquesta energia a les Illes", ha concretat.

A més, ha recordat que el projecte per instal·lar molins preveu que les àrees més favorables serien el canal de Mallorca-Menorca i al nord de Menorca, concretament a 20 quilòmetres de la costa. Amb tot, ha asseverat que l'objectiu és "complementar l'energia eòlica" i, per descomptat, seria en una zona limitada a la navegació i els fondejos.

stats