Política 27/05/2022

Raquel Sánchez confirma que el centre de control de l'aeroport es mantindrà a Son Sant Joan

"Es considera que la proposta de millorar-lo i no desplaçar-lo és la millor opció", ha exposat la ministra de Transports

2 min
Francina Armengol i Raquel Sánchez en la roda de premsa d'aquest divendres

PalmaEl centre de control de Son Sant Joan es mantindrà a la infraestructura aeroportuària. Així ho ha confirmat aquest divendres a Palma la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, després de reunir-se amb la presidenta del Govern, Francina Armengol. "El plantejament del Ministeri i Enaire -l'empresa pública que gestiona el centre de control- és mantenir el projecte de millora del centre actual. S'han analitzat alternatives i es considera que la proposta de millorar el centre i no desplaçar-lo és la millor opció", ha detallat.

Sánchez ha al·ludit a una "visió europea" que aposta per "centralitzar els centres de control". "No té gaire lògica plantejar-se la deslocalització en comptes de la reforma actual", ha aclarit. La ministra sosté que hi ha dos grans factors que porten a mantenir el centre de control a Son Sant Joan, en contra de l'opinió del comitè d'empresa. D'una banda, la inversió de la millora és d'uns 10 milions d'euros -el trasllat suposaria 73 milions, segons Sánchez- i, a més, el trasllat, "per la utilització i prestació de serveis, no és la millor opció".

Cal recordar que aquest dimecres tots els partits polítics menys Vox, però incloent-hi el PSIB, varen signar conjuntament una Proposició No de Llei (PNL) en què es rebutjava l'ampliació del centre de control de l'aeroport. A la iniciativa impulsada per Podem s'hi va adherir a darrera hora el PSIB, del mateix color polític que la ministra d'aquest àmbit, després de veure que quedaria tot sol amb Vox sense signar-la.

Els partits reclamen que la infraestructura es reubiqui, amb l'opció de Son Bonet com la més viable. "Amb l'ampliació de l'aeroport i del centre de control hi haurà problemes d'operativitat, de seguretat laboral i física dels treballadors, i també d'accés a les infraestructures", va declarar el diputat de la formació morada, Pablo Jiménez. Per la seva banda, la presidenta del comitè d'empresa, Montse Palà, va lamentar que "no es té una visió a mitjan o llarg termini, el millor és reubicar-lo, ja que també té una certa antiguitat".

stats