Política 25/07/2021

El Pi, davant els atacs de Casado al català: "Ens demanam si el PP de Prohens és el vell PP de Bauzá"

"No ens podem permetre ni una reculada més en la defensa de la nostra llengua i cultura”, ha dit Tolo Gili

ARA Balears
1 min
Tolo Gili.

PalmaEl Pi ha criticat els atacs a la llengua catalana per part de Pablo Casado. Els comentaris malintencionats del president del PP estatal varen ser aquest dissabte en el marc del congrés que va elegir Marga Prohens com a presidenta del PP balear. Davant aquest atac a la llengua pròpia de les Illes Balears, el secretari general d’El Pi, Tolo Gili, ha assenyalat que “atacar la unitat de la llengua és atacar-ne les modalitats i la legalitat vigent de l'Estatut”. I ha continuat: "Ens demanam si el nou PP de Prohens és el vell PP de Bauzá. No ens podem permetre ni una reculada més en la defensa de la nostra llengua i cultura”.

Gili ha aprofitat l'ocasió per explicar que “declaracions com les de dissabte constaten la necessitat d’una alternativa vertaderament balear en l'espai electoral d'un centrisme ampli i integrador". També ha dit que "el menyspreu que el senyor Casado ha mostrat per la nostra llengua, fomentant-ne la divisió, posa de manifest l'absoluta necessitat d'un projecte com El Pi”.

Des d’El Pi asseguren que continuaran reivindicant un "espai de centre moderat" que defensi l'autogovern i "la nostra identitat". Consideren que aquests atacs no pretenen res més que "trencar la convivència entre la societat balear i enfrontar les comunitats autònomes”.

 

stats