Cas Koldo
Política 07/05/2024

La comissió del Congrés sobre les mascaretes cita Armengol, Negueruela i Palomino dilluns

El PP hi ha votat en contra i acusa el PSOE de voler tapar les declaracions de la presidenta del Congrés amb les eleccions catalanes

ARA Balears
2 min
La presidenta del Congrés, Francina Armengol, al darrer ple.

PalmaLa comissió del Congrés que investiga els contractes d'emergènciaper comprar material sanitari durant la pandèmia ha citat per a dilluns 13 de maig a la presidenta del Congrés i expresidenta del Govern, Francina Armengol; el portaveu del PSIB en el Parlament, Iago Negueruela, i l'exdirector general de l'IB-Salut, Manuel Palomino. Segons ha informat el president de la comissió, el socialista Alejandro Soler, i ha difós Europa Press, Palomino compareixerà el primer, a partir de les 11.30 hores, mentre que Negueruela i Armengol declararan l'horabaixa.

En una compareixença pública que va fer el març, Armengol va negar haver rebut ordres o pressions de la trama Koldo per adquirir material o per no reclamar la devolució de part del mateix, encara que no va aclarir qui va ser la persona del Ministeri de Foment que va aconsellar al Govern contractar l'empresa Soluciones de Gestión. Armengol sempre ha mantingut que totes les ofertes que arribaven per a la venda de material durant la pandèmia es passaven als tècnics de l'IB-Salut, que eren els encarregats de revisar preus i materials i de decidir si es tractava o no.

El PP vota en contra

Per la seva part, el PP ha votat en contra de la compareixença de dilluns de Francina Armengol i ha al·legat que el PSOE ha triat aquesta data per "amagar-la" rere la ressaca de les eleccions a Catalunya. "És evident que el PSOE vol ocultar la senyora Armengol perquè la seva compareixença pugui passar sense pena ni glòria i que ningú no repari en les seves contradiccions i mentides", ha argumentat el portaveu del Grup Popular, Miguel Tellado, qui també creu que la compareixença serà "còmoda" per a Armengol, perquè estarà protegida per la majoria parlamentària del seu partit. A més, ha assegurat que el PP mirarà d'obtenir les explicacions necessàries. "Ha de donar respostes i, si no les dona aquí, haurà d'anar al Senat perquè allà no la protegirà el seu partit", ha advertit.

"La senyora Armengol està ficada en un gran embolic, no és capaç d'explicar els seus actes, de justificar les seves decisions i, per descomptat, ha de donar explicacions", ha remarcat, a més de lamentar que la dirigent socialista "no estigui capacitada" per al càrrec de presidenta del Congrés, mentre que sí que ho està per "defensar els interessos de Sánchez i d'aquest socialisme que vol passar per damunt de tot".

stats