Cas Koldo
Política 11/04/2024

Prohens haurà de comparèixer al Congrés pel cas Koldo

El PSIB sol·licita que la presidenta doni explicacions a l'acte

ARA Balears
2 min
Marga Prohens

PalmaLa presidenta del Govern, Marga Prohens, haurà de comparèixer a la comissió d'investigació sobre el cas Koldo al Congrés, a petició del PSOE. La popular haurà de donar explicacions sobre la gestió de la reclamació del contracte de les mascaretes que actualment és investigat a l'Audiència Nacional. La compareixença de Prohens s'afegirà a la de la presidenta del Congrés i excap de l'executiu balear, Francina Armengol, i l'exportaveu del Govern, Iago Negueruela. En canvi, la presidenta no assistirà a la comissió del Parlament, ja que el PP i Vox, que tenen la majoria a l'òrgan, no ho han previst.

El grup parlamentari socialista també ha proposat la compareixença d'Armengol, de l'exministre de Sanitat, Salvador Illa, i de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. La comissió de la Cambra baixa investigarà els contractes de material sanitari durant la pandèmia, i començarà pel cas Koldo, que implica contractes en diverses administracions. Els socialistes també han demanat que compareguin el portaveu del PP al Congrés, Miguel Tellado, l'empresari Jacobo Pombo, i l'actual responsable de l'IBSalut, Javier Ureña. Per al PSIB, els principals dubtes sobre el contracte que afecta les Illes es troben en la gestió de l'expedient de les mascaretes que ha fet el Govern actual, que segons defensen el va deixar caducar. Reclamen, doncs, que Prohens expliqui si va donar l'ordre de "deixar morir" la reclamació.

Sigui com sigui, també es demanarà la compareixença dels dos exdirectors generals de Salut durant el Pacte, Juli Fuster i Manuel Palomino, a més de la del president del Consell d'Eivissa, Vicent Marí, "actualment imputat pel jutge per la contractació d’emergència d’un servei de promoció turística". La llista que el PSOE ha duit al Congrés difereix de la que va presentar al Senat, en què hi ha majoria del PP i s'ha cenyit a càrrecs tècnics d'alts funcionaris de les administracions públiques. Per ara, el pla no preveu citar el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, en comissió.

stats