Lliga de Campions

Clatellada de les que fan mal al PSG: el Borussia li barra el pas a la final de la Champions

Un gol de Hummels deixa l'equip de Luis Enrique amb un pam de nas i trenca el cor d'un Mbappé desaparegut (0-1)

Hummels, marcant el 0-1 al camp del PSG

BarcelonaEl futbol, afortunadament, no hi entén ni de lògica, ni de pronòstic, ni de diners. En una nit dramàtica a París, el Borussia de Dortmund alemany s'ha classificat per jugar una final de la Champions per tercer cop a la seva història després de trencar el cor dels francesos (0-1). Un gol de cap de Hummels a la segona part, sumat a un gran desplegament defensiu d'un equip que ha aconseguit desconnectar del joc a Mbappé, ha permès al Borussia tornar a Wembley, on el 2013 ja va jugar una final de la Champions contra el Bayern, que va perdre. Si el Bayern elimina dimecres el Madrid, es repetiran final i escenari.

Després del triomf a l'anada, el Borussia ha sortit a protegir el tresor del gol de renda contra un PSG que sempre ha portat la iniciativa del joc, però sense generar gaire perill. Dembélé ha semblat el del Barça, erràtic i caòtic, i només Vitinha posava una mica d'ordre al joc dels homes de Luis Enrique. Zaïre-Emery ha enviat la pilota al pal a l'inici d'una segona part en què els francesos han jugat amb més intensitat, però el Borussia semblava de gel. No es posava nerviós i en un servei de cantonada mal defensat per Donnarumma, Hummels ha fet de cap el 0-1. El PSG, que ha reclamat un possible penal sobre Dembélé, no ha aconseguit marcar ni un gol en 180 minuts d'eliminatòria, cosa que ha fet més gran la ferida d'un club que segueix sense guanyar la Champions. En els darrers minuts, el PSG ha enviat la pilota al pal tres cops, amb un gran xut de Vitinha, el millor jugador dels locals.

Tots aquests anys de propietat de Qatar, amb inversions milionàries, no han servit per fer del PSG el segon club francès en alçar el títol, així que l'Olympique de Marsella seguirà sent l'únic que va fer-ho, un llunyà 1991. En espera del que passi en el futur, Luis Enrique també ha caigut víctima de la maledicció del PSG. I tot, l'any en què Mbappé podria anunciar que marxa, sense haver aconseguit el títol que somiava. La final de la Champions es jugarà el dia 1 de juny a l'estadi de Wembley, a Londres. Ara falta saber el rival: el Reial Madrid o el Bayern.