Reformes
Part Forana 08/11/2022

Pollença destinarà 5,2 milions d'euros a la reforma integral de l'antic cinema Capitol

L'Ajuntament aprovarà aquest dimecres el pressupost, que es finançarà amb doblers municipals

2 min
L'edifici del cinema Capitol de Pollença.

PalmaAquest dimecres, l'Ajuntament de Pollença aprovarà el crèdit per dur a terme la reforma integral de l'antic cinema Capitol per un cost de 5.250.000 euros, pressupost que també inclou les obres de la casa confrontant del carrer d'Antoni Maura. L'Ajuntament finançarà aquesta reforma íntegrament amb doblers municipals, tot i que el primer tinent de batle, Tomeu Cifre, ha explicat en declaracions a l'ARA Balears que "tenim demanades ajudes a fons europeus i al Consorci de Borses Turístiques". No obstant això, Cifre ha puntualitzat que "tenim crèdit suficient per enllestir la reforma". Tot i que no hi ha un termini d'execució tancat, ja que s'establirà en el plec de condicions, Cifre ha explicat que preveuen que les obres estiguin enllestides en dos anys, entre l'adjudicació i l'execució de la reforma.

El projecte

Segons han informat des de l'Ajuntament, el projecte preveu rehabilitar el cinema Capitol per destinar-lo a usos múltiples, a més d'adequar la planta baixa i els dos locals sense ús. Amb tot, tindrà un aforament per a aproximadament 300 persones. Es realçarà la façana mitjançant una nova cornisa de línia més moderna i es reforçarà l'estructura, així com nombrosos elements de l'interior que tampoc no s'ajusten a l'ús actual d'un teatre o d'una sala multiusos. Es demolirà el 100% de l'interior, fins i tot els locals de la planta baixa, i es mantindran les façanes.

Cal destacar que els dos locals de la planta baixa de l'edifici són de propietat privada, tot i que l'Ajuntament arribà a un acord amb els propietaris. Així, la reforma també inclou aquests dos espais, ja que poder-los esbucar i refer "abaratia el cost total de les obres", ha explicat el primer tinent de batle.

Per ajustar-se a la normativa urbanística municipal, la façana s'haurà de pintar en tonalitats ocres. La fusta haurà de ser natural envernissada, de color verd fosc tradicional de Pollença o gris perla. S'emprarà el color blanc en l'emblanquinat de llindes, taronja a les rajoletes dels ràfecs i gris plom a baixants. El pla de rehabilitació ha estat redactat per l'arquitecte José María Forteza Oliver i el projecte bàsic ja ha estat lliurat a l'Ajuntament.

Durant la Fira de Pollença, que es farà els dies 11, 12, 13 i 14 de novembre, el projecte corresponent a aquesta rehabilitació estarà exposat, juntament amb altres projectes municipals, a la taverna dels jardins Joan March, espai que ha estat especialment habilitat.

El Capitol

El cinema Capitol, construït per Guillem Cifre l'any 1944 per a ús de cinema i teatre amb uns 460 seients, ocupa una superfície total de 789 metres quadrats i presenta una tipologia clàssica de teatre a la italiana. La resta de la parcel·la (264 metres quadrats construïts), es divideix en magatzem (27 metres quadrats), comerç (114) i habitatge (123).

L'Ajuntament comprà l'edifici l'any 2015 amb la intenció de rehabilitar-lo, una iniciativa que ha estat aturada fins al dia d'avui. Cal destacar que el mes de febrer el Consistori va treure a licitació, per un preu de 100.000 euros, la redacció del projecte que convertirà l'edifici en un nou centre cultural per als veïns del municipi on es podran fer projeccions de cinema, petits concerts i obres de teatre.

stats