S'inicia la construcció dels primers habitatges de protecció oficial a Son Servera

El projecte té un pressupost de sis milions d'euros i un termini d'execució de 16 mesos

"Actualment l' Ibavi no té ni un sol habitatge de protecció pública que sigui possible posar a disposició de les persones que necessiten accedir a un habitatge a Son Servera". Amb aquestes paraules el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, ha iniciat la seva intervenció en referència als habitatges de protecció oficial ( HPO ) que es construiran al municipi. Ara, però, aquesta nova promoció dotarà de 42  HPO Son Servera, que s'edificaran al carrer del Cos, amb un pressupost de sis milions d'euros i un termini d'execució de  16  mesos.

A l'acte de col·locació de la primera pedra dels  HPO  de Son Servera, aquest dimecres, hi han estat presents la presidenta del Govern, Francina Armengol; el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons; la batlessa, Natalia   Troya  (PSOE), i representants de l' Ibavi , l'empresa constructora  Copisa  i l'arquitecta del projecte, Marta Peris.

L'any 2007 el Govern va comprar tres solars a Son Servera i l'Ajuntament en cedí un més, per començar aquest projecte d'habitatges de protecció oficial. Després de més de deu anys de sequera en polítiques d'habitatge social, aquesta nova promoció "dona suport a un dret fonamental com el de l'accés a un habitatge digne", ha assenyalat la batlessa del municipi, Natalia   Troya . La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat que "el projecte que ve del 2010 s'ha recuperat amb força des de l'any 2015" per garantir l'accessibilitat a habitatges de qualitat.

L'arquitecta, Marta Peris, ha explicat que els 42  HPO  es dividiran en dos blocs, reduint l'impacte de l'edifici. Hi haurà 14 habitatges per replà, dels quals 20 seran de dues habitacions, 20 d'una habitació i 2 de tres habitacions. A més, tres habitatges seran adaptats, amb els seus corresponents aparcaments, complint la llei d'accessibilitat universal. En termes de sostenibilitat, tots els habitatges tindran ventilació creuada i en la mesura que sigui possible s'empraran productes constructius locals.

La batlessa, Natalia   Troya , respecte de l'accés a l'habitatge i el preu mitjà d'aquest, ha assegurat que dependrà de la relació entre l'oferta i la demanda. No obstant això, Francina Armengol ha apuntat que la política de l' Ibavi estableix que el lloguer social pot suposar, com a màxim, el 30% de la renda de l'inquilí. La presidenta del Govern ha informat també que entre els habitatges finalitzats i començats a construir s'espera que a final d'any n'hi hagi un total aproximat de 500 nous a tota la comunitat. El pressupost per arribar a assolir aquestes xifres el 2020 és de 70 milions d'euros.