Part Forana 07/05/2024

Felanitx posa normes per no saturar de vehicles s’Algar de Portocolom

L'Ajuntament aprova una nova ordenança per protegir també altres espais emblemàtics com Sant Salvador o Cala Mitjana

Sebastià Vanrell
2 min
S’Algar de Portocolom

FelanitxPosar al dia la normativa municipal per evitar l'aparcament continuat i sense regular de vehicles de motor a àrees sensibles. Aquesta és la voluntat de l’Ajuntament de Felanitx, que aquest dimarts ha presentat els seus plans per protegir espais tan emblemàtics con Sant Salvador o l'entorn de la platja de s'Algar de l'arribada massiva de cotxes atrets per les vistes i les zones de bany.

És per això que el Consistori ja té data per aprovar una nova ordenança que reguli la circulació i l’estacionament als camins públics i espais protegits del terme municipal. Aquesta mesura, que espera aprovar al proper ple municipal, pretén donar resposta sobretot a la problemàtica existent a la zona natural de s’Algar de Portocolom, afectada per la contaminació i el col·lapse de trànsit de vehicles els mesos d'estiu.

La nova regulació abasta la ruta de s’Algar, des del camí del Far fins al racó de s’Algar, precisament, on s’estableixen normes específiques pel pas i l’aparcament de vehicles motoritzats. El que el consistori ha previst també és permetre el pas de cotxes, furgonetes o caravanes fins a un punt on es permeti fer mitja volta per sortir del camí.

A més de s’Algar, altres àrees afectades per aquesta ordenança són els espais protegits, com Sant Salvador - Santueri, sa Punta i s’Algar i sa Punta Negra - Cala Mitjana, sota les categories ANEI, ARIP o la Llei d’espais naturals.

La batlessa de Felanitx, Catalina Soler (Partit Popular), explica que aquesta regulació és "essencial per preservar els espais naturals i els camins públics". Soler ha destacat la importància de regular l’accés dels vehicles a aquestes àrees per "evitar danys mediambientals i despeses addicionals per a l’Ajuntament".

Sí per a residents 

En el cas concret de s’Algar, la batlessa Soler ha remarcat la necessitat de permetre l’accés a persones amb mobilitat reduïda o residents a Portocolom, "mentre s’estableixen restriccions per evitar excursions de vehicles o l’estacionament permanent, per garantir la preservació dels entorns naturals".

stats