Part Forana 08/05/2024

Arriba la III Fira de Formació i Ccupació de Manacor, l'aparador de noves oportunitats laborals i educatives

Els dies 8 i 9 de maig, el Parc Municipal de Manacor aplega empreses, entitats i centres formatius

ARA
2 min
La tercera edició de la Fira de Formació i Ocupació de Manacor ja és aquí

PalmaLa Fira de Formació i Ocupació de Manacor arriba enguany a la tercera edició consolidant-se com un mostrador i plataforma d’oportunitats laborals i formatives de la comarca del Llevant. Durant aquests dies 8 i 9 de maig, el Parc Municipal acull de 9 a 14 h aquest esdeveniment, que ofereix informació sobre múltiples empreses, entitats, organismes públics i centres formatius.

La fira ha començat aquest dimecres a les 9 h i ha reunit centenars de visites durant el matí. El batle de Manacor, Miquel Oliver; el delegat de Desenvolupament Local i Foment de l’Ocupació, Ferran Montero; Silvio Sarralde, director de Banca d’Institucions de CaixaBank a les Illes Balears; la directora general de Formació Professional i Ordenació Educativa, Maria Isabel Salas, i la directora del SOIB de Manacor, Catalina Font, han visitat la Fira durant la primera jornada. "Avui i demà Manacor és un gran aparador d’ofertes de present i de futur", ha assegurat Miquel Oliver. Oliver que ha aprofitat la visita a la fira també per donar les gràcies a la desena d’empreses participants que ofereixen ofertes de feina, a les 28 entitats privades i organismes públics i als nou instituts de Secundària i Formació Professional que participen a la Fira.

Des de l'Ajuntament de Manacor han informat que a la III Fira de Formació i Ocupació de Manacor hi participen nou empreses importants que han oferit fins a 146 ofertes de feina i la possibilitat de fer-hi les pràctiques dels estudis relacionats. Es tracta d’empreses del sector de la fusta com el Centre Tecnològic Balear de la Fusta – Cetebal; del comerç: amb l’empresa manacorina referent dels supermercats a les Illes Balears, HiperCentro; del sector turístic, amb Insotel Cala Mandia, Iberostar, Dinosaurland; l’empresa de serveis Grupo Eulen; l’Acadèmia Rafa Nadal; l’empresa de caire social Arrels i Ales, i Melchor Mascaró.

Així mateix, hi participen també 28 entitats privades i organismes públics, entre els quals hi ha el SOIB, Aena, l’Escola Oficial d’Idiomes, el Punt d’Orientació Acadèmica i Professional de la Conselleria d’Educació, el CEPA Llevant, la Policia Local o la Cambra de Comerç, i també empreses de Manacor com Sebastià Santandreu o Global Centre d’Estudis, entre molts d’altres.

Les persones que hi acudeixin també hi podran veure les activitats que proposen fins a 13 famílies professionals de nou instituts de Secundària. A més dels tres de Manacor (CIPF Politècnic Llevant, IES Mossèn Alcover i IES Porto Cristo), també hi participen centres d’arreu de la comarca del Llevant com són Son Servera, Artà i Capdepera, i també de Felanitx i de Llucmajor. "La Formació Professional és una oportunitat única i des d’aquesta fira intentam posar-la en el lloc que es mereix", ha assegurat el delegat de Foment de l’Ocupació, Ferran Montero. 

Una de les novetats destacades de l’edició d’enguany de la Fira de Formació i Ocupació és l’habilitació d’un espai virtual on les empreses que no hi poden assistir de manera presencial també hi han pogut ser presents. Mitjançant aquest espai, s’han pogut oferir prop de 150 llocs de feina, ha destacat el delegat Ferran Montero. 

stats