Societat 22/06/2024

14 hores diàries de feina i molts dies sense cobrar: nou cas d'explotació laboral a Mallorca

Totes les persones explotades laboralment eren estrangeres i la majoria no tenia contracte

ARA Balears
1 min
Un dispositiu de la Policia Nacional

PalmaLa Policia Nacional ha detingut tres persones, dos homes i una dona d'edats compreses entre els 30 i 46 anys, que s'encarregaven de controlar els treballadors d'un hotel al Llevant de Mallorca, com a presumptes autors d'un delicte de tràfic d'éssers humans per a l'explotació laboral, delicte contra els drets dels treballadors i pertinença a grup criminal.

Segons han esbrinat els agents del cos policial, mitjançant una investigació, els detinguts s'aprofitaven de la situació de vulnerabilitat econòmica i social dels treballadors per obligar-los a fer jornades de 14 hores i molts dies no els pagaven. La investigació va començar mesos enrere quan van rebre una denúncia anònima d'un treballador de l'hotel.

Totes les persones explotades laboralment eren estrangeres i segons ha detallat la Policia Nacional en un comunicat, treballaven en una situació "molt propera a l'esclavitud". Les víctimes feien de cambrers, formaven part del personal de neteja o eren els encarregats de fer massatges als turistes, la majoria dels quals no tenien cap mena de contracte laboral.

stats