Parlament
Política Parlament 06/02/2024

La direcció estatal de Vox desestima les al·legacions dels díscols i en confirma l'expulsió cautelar del partit

Les negociacions entre les dues seccions enfrontades continuen sense avanços

2 min
De las Heras acompanyada de representants de Vox a les Illes Balears

PalmaEl Comitè de Garanties de Vox ha desestimat les al·legacions dels cinc diputats rebels de les Balears i n'ha confirmat la suspensió cautelar de militància, segons ha informat aquest dimarts Europa Press. Així consta en un escrit que l'encara president del Parlament, Gabriel Le Senne, ha registrat a la Cambra per ampliar la petició de suspensió de la seva expulsió i de la de Patricia de las Heras del grup parlamentari.

Segons l'escrit aportat per Le Senne, el Comitè va aprovar dilluns desestimar les al·legacions d'Idoia Ribas, Sergio Rodríguez, Agustí Buades, Manuela Cañadas i María José Verdú i els seus drets com a afiliats continuen suspesos cautelarment, a més d'estar inhabilitats per exercir càrrecs o funcions tant en el partit com en representació del partit fins que es resolgui l'expedient.

En aquest escenari, el president del Parlament ha demanat a la Mesa, que té previst reunir-se dimecres, que incorpori l'escrit a l'expedient i el traslladi als serveis jurídics de la Cambra per valorar-lo. Igualment, reitera la seva sol·licitud perquè la Mesa declari la nul·litat de la seva expulsió i la de De las Heras del grup parlamentari, la qual es va acordar el 29 de gener.

Suport de l'executiva de Vox a Le Senne en el que podria ser el seu darrer ple com a president

Expulsat per la majoria del grup parlamentari de Vox en contra del criteri de l'executiva del partit, Le Senne ha oficiat aquest dimarts el que podria ser el seu darrer ple com a president. Destacats representants de la direcció provincial del partit han acudit com a públic a la sessió plenària, una demostració de força i una manera de donar suport tant a Le Senne com a Patricia de las Heras, líder del partit a les Illes, que els rebels també han fet fora del grup. Les negociacions entre les dues parts per intentar trobar una situació de consens de moment no s'han concretat en cap avanç.

De las Heras ha arribat al Parlament abrigada per representants del sector oficial del partit, entre els quals el líder de Vox a Palma, Fulgencio Coll, i els representants al Consell de Mallorca Toni Gili i David Gil, així com Antonio Salvà. En declaracions recollides per Europa Press, ha reclamat unitat al partit "davant de determinades persones que estan tergiversant els fets". De las Heras ha dit que desconeix si encara hi ha negociacions entre els díscols i l'executiva estatal de Vox, i ha remarcat que "no s'entendria" que la presidenta del Govern, Marga Prohens, fiàs la governabilitat a cinc "trànsfugues". La presidenta haurà de respondre aquest matí a diverses preguntes de l'oposició, que li reclama que es posicioni en el conflicte.

Le Senne ha saludat els dirigents del partit, mentre que els cinc indisciplinats han arribat a l'hemicicle minuts després. El president del Parlament s'ha aferrat al càrrec i ha acusat els cinc parlamentaris que l'han expulsat de "trànsfugues" i d'haver "segrestat el grup". També ha reclamat dos informes dels lletrats per aclarir la seva situació, que podrien arribar a la Mesa demà, quan es torna a reunir. Tant Le Senne com De las Heras han presentat al·legacions a la seva expulsió. No obstant això, el reglament és clar i assenyala que els diputats expulsats del seu grup perden automàticament el seient de la Mesa del Parlament.

stats