Parlament
Política Parlament 06/02/2024

Prohens, sobre la crisi de Vox: "Tant m'és si són uns o els altres; han de complir l'acord"

La presidenta carrega contra els díscols del partit: "Els ciutadans no ens varen votar per fer això"

2 min
Costa i Prohens aquest matí al Parlament

PalmaLa presidenta del Govern, Marga Prohens, s'ha pronunciat aquest dimarts dematí sobre la crisi a Vox al Parlament. L'oposició ha collat l'Executiu amb preguntes sobre si està disposat a mantenir l'estabilitat del Govern amb "trànsfugues" (una etiqueta que els díscols rebutgen). Però ha estat en resposta a la portaveu dels rebels, Idoia Ribas, quan la presidenta ha marcat la posició del Govern: "Tant m'és si són uns o els altres; estan tots obligats a complir amb uns acords d'investidura".

Prohens ha tingut un to dur amb Ribas, a qui ha advertit que ha de resoldre la situació interna del seu grup. "Els ciutadans balears ens varen donar una oportunitat per canviar les polítiques, no per fer això", ha etzibat Prohens: "Ens varen votar per ser seriosos, rigorosos". En aquest sentit, ha advertit el seu soci: "Nosaltres complirem els acords, però Vox també ha de complir". El to crític de Prohens ha contrastat amb un discurs conciliador de Ribas: els cinc rebels s'han esforçat els darrers dies a garantir l'estabilitat a l'Executiu, mentre que el PP, per ara, es limita a reclamar que les dues parts enfrontades es reconciliïn.

Estarellas: "De trànsfugues, no n'hi ha ni un"

La consellera de Presidència, Antònia Estarellas, ha estat el primer membre del Govern que ha hagut de respondre a les preguntes de l'oposició sobre la crisi interna a Vox. "Ens ha de dir si és a la 'voxesfera' o a la 'trànsfugaesfera'", ha requerit la diputada socialista Pilar Costa. "Tenim un pacte amb Vox que en aquests moments és vigent", ha respost Estarellas. Atès que els cinc rebels encara no han estat formalment expulsats del partit (encara que la direcció estal va anunciar que iniciava el procediment per fer-ho), Estarellas ha insistit que per ara "de trànsfugues no n'hi ha ni un".

"Així continuarà essent", ha assegurat Estarellas, qui ha insistit en les demandes del Govern a Vox perquè resolgui la seva crisi sense expulsions. "Si canvia l'escenari, ja ho veurem", ha remarcat. Minuts abans, el vicepresident i conseller d'Economia, Antoni Costa, ha remarcat que només "el PP i Vox defensaran els ciutadans de les Balears" en matèria tributària, i ha criticat la proposta de Sumar de recuperar l'impost de successions.

stats