22/05/2021

El tràmit a Tenerife acaba amb victòria

2 min

Ascendir de categoria a Tenerife veient-ho per la tele, passant per Cartagena i gràcies indirectament a l’Almeria. Així podríem resumir l’ascens més plàcid del Mallorca a Primera Divisió, de les nou vegades que ho ha aconseguit. Perdent punts en partits clau, l’equip andalús ha estat, sense voler, un aliat del mallorquí.

L’Almeria és un dels equips que ha jugat més bé durant l’any, tot i que més d’una vegada ha estat molt perjudicat per decisions arbitrals, i no ha sabut superar l’equip de Luis García Plaza en cap dels dos enfrontaments a la lliga. El Mallorca ha mirat de cua d’ull l’Almeria durant tota la temporada, però, tant al seu camp com a Son Moix, els mallorquins han estat superiors. A Andalusia, Abdon Prats començà a ser insubstituïble, gràcies que marcà un dels millors gols de la lliga i que significà la victòria del seu equip. A Palma, tothom recordarà el magnífic gol que feu Salva Sevilla. La derrota de l’Almeria dimarts a Cartagena activà automàticament l’eufòria dels mallorquinistes a l’hotel de Tenerife. Tota la plantilla hi estava convocada, però molts dels membres no podran continuar a l’equip, perquè la Primera és una altra història. I aquí comencen els dubtes i les preguntes que es posaran sobre la taula. Es dissenyarà una plantilla competitiva i amb garanties per no cometre les mateixes errades de fa dos anys? Llevat de les vuit renovacions dels més veterans, la propietat del club no ha comunicat cap fitxatge d’una certa categoria per garantir la continuïtat del club al màxim nivell. Tothom estarà d’acord que el Mallorca necessita un bon grapat de jugadors amb experiència a Primera, i també que li fa falta una inversió econòmica potent, però, de moment, des d’Arizona, ningú no ha badat boca. El propietari del Mallorca, Robert Sarver, amb un patrimoni de 400 milions de dòlars nets (segons la Wikipedia), encara no s’ha pronunciat, però és ben segur que avui en sap un poc més, de futbol. Sarver s’haurà temut que no és el mateix jugar i guanyar a Segona Divisió que fer-ho davant quatre equips de Champions i dos o tres de l’Europa League, a més de tota la resta, la majoria dels quals tenen molts més anys d’experiència a la màxima categoria que la plantilla actual del Mallorca.

A tot això i en plena celebració per l’ascens, l’equip ha complit amb el tràmit del calendari i ha tornat a guanyar fora camp. Amb la majoria de suplents, tots s’ho han pres seriosament i han mostrat una magnífica imatge davant el Tenerife començant per Miquel Parera a la porteria i acabant per tots els que han entrat a la gespa de l’Heliodoro Rodríguez. Una victòria per la mínima, estones de bon joc i total implicació. Ara només queden dos partits: dilluns a Son Moix l’afició podrà fer l’homenatge als jugadors amb la visita del Saragossa. 

stats