No te'n perdis ni una
Cultura 25/11/2022

No te'n perdis ni una

Algunes recomanacions culturals per la setmana que ve

4 min
Malditas.

La setmana que comença, amb Alba Tarragó

Observaré com ens hem representat els humans al llarg de la història en el recorregut que fa l’exposició del CaixaForum de Palma La imatge humana, recentment inaugurada. Em fa il·lusió perquè conté peces del British Museum i per les reflexions que es poden fer a partir de l’art figuratiu. Al cap i a la fi, la manera amb què s’interpreta el cos humà permet conèixer més de la nostra història i extreure’n diverses anàlisis, com ara quin ha estat el model de cos hegemònic a cada moment i quins han estat els cànons en aquest sentit al llarg del temps. A més, la mostra inclou pintures i escultures de diferents parts del món, i serà interessant veure les diferències en aquest sentit. De l’11 de novembre al 9 d’abril.

Entraré dins un túnel del temps amb l’obra Malditas plumas, de la coreògrafa i ballarina Sol Picó. L’artista duu al Principal de Palma un cabaret futurista que, alhora, està inspirat en els anys 20 i el Paral·lel de Barcelona. La peça promet ser tot un viatge. Per una banda, per la vida de la vedet protagonista i, per l’altra, de la decadència a la tendresa. Diumenge 4 de desembre a les 20 h.

Frisaré per anar a CineCiutat a veure As Bestas, perquè aquesta és una de les pel·lícules que no em vull perdre a la pantalla gran. La crítica ha aclamat aquesta història, de Rodrigo Sorogoyen, que tracta l’aspecte territorial de l’home.

As Bestas

Acabaré el llibre que em vaig demanar pel meu aniversari, Dins la sala dels miralls, de la sueca Liv Strömquist, per inscriure’m al club de lectura feminista de la llibreria Drac Màgic. El còmic va des de Sissí a Kylie Jener per posar en dubte l’ideal de bellesa. Dimecres 30 de novembre, a les 19 h.

Dins la sala dels miralls.

Cantaré la darrera col·laboració de Julieta amb els Figa Flawas, el remix SECR3T, al qual he estat totalment enganxada. La cantant barcelonina de 21 anys estarà en concert a Can Lliro amb els manacorins Plan-ET, un combo que no ho sabíem, però necessitàvem. L’autora de Trenca’m el cor i Tu Juru Ju promet ser la diva del pop en català: un any després de debutar amb Nayades supera els 40.000 oients a Spotify i els 7.000 seguidors a Instagram. Dissabte 3 de desembre, a les 20h.

Julieta

La setmana que comença, amb J. A. Mendiola

Celebraré els 40 anys de la Fundació Studium Aureum a l’auditori del Conservatori amb el segon concert de la temporada, en el qual la formació interpretarà el Septet op. 20, de Ludwig van Beethoven, per a violí, viola, violoncel, contrabaix, clarinet, fagot i trompa. Una de les peces que en el seu temps fou de les més reconegudes i que, per tant, i tan sols per aquesta raó, no figurava entre les més estimades de l’atrabiliari compositor. La història ha fet justícia i la té col·locada com la millor de les seves característiques. A la segona part es projectarà el documental que fa un recorregut per la història del cor i l’orquestra que sempre ha dirigit Carles Ponseti. Dilluns, 28 de novembre, a les 20 h.

Volaré cap a Barcelona, on al Liceu, després de 35 anys, es podran veure i escoltar Il tabarro, Suor Angelica i Gianni Schicchi, les tres peces juntes de Il trittico, de Giacomo Puccini, amb un repartiment difícilment millorable. Prengui nota d’aquests noms: Lise Davidsen, Ermonela Jaho i Ambrosio Maestri, entre d’altres, dirigits per Susanna Mälkki. Dimarts, 29 de novembre, a les 19 h.

Il trittico

Pregaré perquè no s’acabi mai el concert que a l’església del Pont d’Inca reuneix per primer cop la Capella de la Seu, dirigida per Joan Company, i l’Orquestra de Cambra de Mallorca, que dirigeix Bernat Quetglas, i en el qual podrem escoltar música del més gran, l’únic que la història ha declarat indiscutible. Naturalment Bach, Johann Sebastian, de qui interpretaran el Magnificat BWV 243 (versió en re major), a més de cinc cantates, que van des d’Ich habe genug fins al Gloria de la Missa en si menor. Dissabte, 3 de desembre, a les 20 h.

Tornaré al Trui Teatre amb el retorn de la temporada per part de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears. Per a l’ocasió dirigida per Giacomo Sagripanti i amb un programa antològic, l’obertura d’El carnaval romà, de Berlioz; L’ocell de foc, d’Ígor Stravinski, i la Simfonia núm. 2 de Johannes Brahms. Per llepar-se els dits. Dijous, 1 de desembre, a les 20 h.

Orquestra de Cambra de Mallorca.

Veuré al teatre Principal de Palma, o a l’Auditori de Manacor, una de les més famoses criatures, juntament amb Smiley, de Guillem Clua, que sempre és garantia. L’oreneta, dirigida per Josep Maria Mestres i protagonitzada per Emma Vilarasau i Dafnis Balduz. La història d’una cançó, la història d’una lliçó de cant i de vida. Divendres, 2 de desembre, a Ciutat i dissabte, 3 de desembre, a Manacor a les 20 h i a les 19 h.

L'oreneta
stats