FESTIVAL
Cultura 20/09/2016

"Fer fruir els infants de la música que escolten els grans"

Bandes de música, discjòqueis i tallers formaran part de la primera edició del festival El Dia Minimúsica l'1 d'octubre a Es Baluard

Margalida Mateu
2 min
Autoritats, organitzadors i alguns dels artistes que participaran del Minimúsica

PalmaEl Dia Minimúsica s'ha presentat aquest dimarts com un festival que aterra per primera vegada a Palma per fer fruir els infants de la música que escolten els grans. I és que un bon grapat de bandes de música i discjòqueis que no són habituals de l'escena infantil se citarà el dissabte 1 d'octubre a Es Baluard.

"Serà un acte festiu a partir d'un conjunt cultural amb un alt nivell de qualitat", ha remarcat l'actor Toni Gomila, que farà de mestre de cerimònies de la diada i presentarà les diferents bandes que hi actuen: des de Barcelona, The Pinker Tones, Marc Parrot i Eva Armisén, Doble Pletina i Guille Milkyway DJ; els valencians Senior i una selecció de grups de renom locals com L.A., els Da Souza, Charly Taylor, DJ Magneto i els punxadiscos de música swing Sing Sing Sing.

Gomila creu que aquest festival serà un "diàleg intergeneracional, una trobada entre art contemporani i les famílies que va dirigit a tota aquella gent a qui agrada la música i en gaudeix", a més d'una "selecció de grups de música que faran temes que no són en la imatgeria infantil, però que estaran adaptats per a tota la família".

Cartell del Minimúsica

L'actor també ha destacat un "diàleg institucional", entre les diferents entitats que col·laboren en l'esdeveniment, des dels organitzadors Produccions de Ferro conjuntament amb Minimúsica, fins a la seu de la contemporaneïtat, el Museu Es Baluard, i amb el suport de l'Ajuntament de Palma, l'Institut d'Estudis Baleàrics i l'organitzador de l'Espectacle Minimúsica, el Consell de Mallorca, "una trobada dins del festival que ha proposat a cinc bandes que interpretin determinades cançons inspirades en animals per a un públic molt exigent com són els infants", ha remarcat Rafel M. Creus, director insular de Cultura. Per part seva, el director de l'IEC, Josep Ramon Cerdà, ha destacat la bona avinentesa que el festival hagi coincidit amb la Fira B!, que complementarà els més de 60 espectacles que estan prevists.

Tallers

El programa es combina amb un programa divers de "tallers innovadors i poc habituals" que es faran a l'Aljub d'Es Baluard amb propostes com 'Compon la teva primera cançó', amb Toca and Roll; 'Converteix-te en surfista', d'Acontraveta; 'Vinils aquàtics', d'Uroo; contactontes i taller 100% Mallorca de Souvenir Edicions; 'Els ninots d'en Tonet', de Toni Riera; 'Palma de la A a la Z'; 'Llepolies i còctels naturals' amb el xef Tomeu Caldentey; taller de 'Swing Kids', 'Les carreres boges, 'El meu primer robot', activitats de Tecnoaprendo; 'United in Hapiness/Units en la Felicitat', organitzat per Escola Global i l'Espai Micro, un lloc pensat per cobrir les necessitats dels infants de 0 a 3 anys.

El Minimúsica tindrà lloc el dissabte 1 d'octubre entre les 10.30 h i les 18 h a Es Baluard i els tiquets es poden adquirir mitjançant venda anticipada al web www.eldiaminimusica.com o bé el mateix dia a la taquilla del museu. Es fan preus especials per a famílies.

stats