Política Cort 22/06/2023

Cort incorpora el castellà a les comunicacions oficials

Martínez es va comprometre a garantir "el dret del ciutadà a ser respost en la llengua oficial en la qual s’hi ha dirigit"

1 min
Jaime Martínez en la primera roda de premsa com a batle.

PalmaDurant la campanya electoral, el recentment investit batle de Palma, Jaime Martínez, ja va demostrar que el català no seria una prioritat durant el seu mandat. I aquest dijous, menys d'una setmana després de l'inici del mandat del Partit Popular a Palma, el nou equip de govern municipal ho ha confirmat en les dues notes de premsa que ha enviat: ambdues estan disponibles en català i també en castellà.

Fins ara, l'anterior Pacte de Cort havia mantingut la política d'enviar-les només en català i que aquesta fos la llengua única amb què s'adreçava per defecte en les seves comunicacions. En canvi, a partir d'aquesta setmana, les notes de premsa s'enviaran amb el text en català i castellà.

D'aquesta manera, el nou equip de Cort compleix un dels compromisos de Martínez com a batle. L'actual batle ja va anunciar que equipararia la protecció i promoció del català a la del castellà a l’Administració per garantir "el dret del ciutadà a ser respost en la llengua oficial en la qual s’hi ha dirigit".

De la mateixa manera, en un programa electoral que no esmentava en cap moment el català, va estendre aquesta mesura al món de la cultura, concretament als Premis Ciutat de Palma de novel·la i poesia. A partir d'ara, ambdues categories es recuperarien en la modalitat de castellà, atès que fins ara només s'hi podien presentar en català.

stats