Balears 30/05/2017

Duel de reprovacions entre el PP i MÉS per Mallorca

Populars i ecosobiranistes registren dues iniciatives semblants contra Biel Barceló i Biel Company

Jaume Vinyas
2 min
El vicepresident, Biel Barceló, aquest dimarts, al Parlament

PalmaLa crisi dels contractes d'algunes conselleries de MÉS amb l'excap de campanya Jaume Garau encara caldeja. El PP ha registrat aquest dimarts al Parlament una Proposició no de Llei (PNL) que insta la Cambra a reprovar el vicepresident, Biel Barceló, "per haver mentit en seu parlamentària", segons ha explicat la portaveu parlamentària, Marga Prohens.

"L'informe d'Intervenció del Govern reconeix irregularitats en cinc dels sis contractes investigats", ha assegurat Prohens, qui ha retret a Barceló que asseguràs, en la compareixença davant la Comissió d'assumptes institucionals i generals, "que tot s'havia fet de manera transparent". "Volem veure què faran grups com Podem, que van arribar a demanar la dimissió de Barceló", hi ha afegit la vicepresidenta del PP. La portaveu parlamentària de la formació dels cercles, Laura Camargo, s'ha limitat a assenyalar que "ho estudiarem" quan s'ha assabentat de la iniciativa.

El president del PP, Biel Company, i la portaveu parlamentària, Marga Prohens, aquest dimarts, al Parlament.

Barceló, per la seva banda, ha defensat que l'informe avala la "legalitat" dels dos contractes signats per la seva conselleria, si bé ha admès que un va obviar un tràmit administratiu i l'altre superava per un cèntim d'euro la quantitat màxima per poder tramitar com a contracte menor. "Entenc que el PP vulgui allargar la polèmica, jo ja he donat totes les explicacions", ha conclòs.

El portaveu parlamentari del PSIB, Andreu Alcover, ha assenyalat, per part seva, que les mancances assenyalades en els dos contractes de Vicepresidència són "dos dois administratius" i ha instat el PP a "mirar al seu costat". "De ben segur que podrien reprovar tots els seus exalts càrrecs públics i, entre els diputats, segurament també", hi ha afegit.

MÉS vol reprovar Company

MÉS per Mallorca no ha trigat a reaccionar a la notícia i ha registrat una iniciativa similar, en aquest cas, contra el president del partit, Biel Company. El motiu, segons ha explicat el portaveu parlamentari, David Abril, són les paraules de "menyspreu" contra la presidenta, Francina Armengol, que Company va dedicar en la cloenda del congrés del PP de Mallorca, dissabte passat, davant del president espanyol, Mariano Rajoy. "Denoten masclisme i provincianisme, a banda de ser un menyspreu absolut a les institucions i la ciutadania balears", ha indicat Abril.

stats