Balears 20/03/2019

L'Estat deu 1,6 milions d'euros als missers del torn d'ofici de les Balears

El Col·legi d'Advocats denuncia l'impagament dels darrers quatre mesos i anuncia aturades de servei

Anna Schnabel
2 min
La coordinadora de la Comissió del Torn d'Ofici del Col·legi d'Advocats de Balears, aquest dimecres.

PalmaEls advocats del torn d'ofici denuncien novament l'impagament de la retribució dels procediments judicials que té assignats des del passat novembre, tal com ha explicat Carmen López, coordinadora de la Comissió del Torn d'Ofici del Col·legi d'Advocats de Balears aquest dimecres, en roda de premsa. Calculen que l'Estat deu prop de 1.600.000 euros als advocats del torn d'ofici d'aquesta comunitat autònoma. Per aquest motiu, faran una concentració de protesta el dia 26 de març i, si el Ministeri de Justícia no escolta les reclamacions durant la pròxima reunió, no descarten fer aturades de servei de 24 hores i no assistir als judicis, a excepció de les causes amb presó o víctimes de violència de gènere.

López lamenta la manca d'atenció al torn d'ofici, un problema "històric" que reflecteix –diu– una forma de "maltractament institucional" a un col·lectiu amb "una retribució molt escassa, absolutament insuficient". El departament ministerial, per la seva banda, justifica el deute pel fracàs de la negociació dels pressupostos de l'Estat que precipità les eleccions generals del 28 d'abril, segons López. És una explicació que, assegura, "no és suficient".

Una promesa incomplerta

Cal recordar que una situació similar es va produir tot just fa sis mesos. López ha recordat que el Ministeri ja es va comprometre, després d'aquest episodi, que la situació no es repetiria i que els serveis s'abonarien amb regularitat.

La primera mobilització serà la concentració de dia 26 de març a les 13.30 h, davant la seu dels jutjats de la Gerreria, per fer arribar al Ministeri el malestar dels advocats i del col·legi professional. "Si no hi ha una reacció, ha arribat el moment de fer aturades de servei", ha remarcat. També ha advertit que "no hi ha cap col·lectiu en aquest país que hagi de sortir al carrer a dir que fa quatre mesos que no cobra".

stats