Barceló es defensa de la contractació a dit d’un assessor de campanya

El vicepresident admet que “hauria pogut fer un concurs” en l'adjudicació d’un estudi per valor de més de 55.000 euros

El vicepresident, Biel Barceló, ha estat el protagonista aquest dimarts de la sessió de control al Govern arran de les informacions publicades per 'Diario de Mallorca' que assenyalen que va adjudicar a dit un estudi per valor de 55.600 euros a l'empresa de l'assessor de campanya de MÉS, Jaume Garau.

El PP ha aprofitat una pregunta parlamentària sobre el frau dels turistes britànics als hotelers balears per 'colar' dins la mateixa pregunta els retrets a Barceló per aquesta contractació, que ha qualificat de "fosca", "arbitrària", "més que dubtosa" i "més que fraudulenta". El vicepresident, indignat amb les maneres del diputat  Miquel Jerez, l'ha acusat de "no anar de cara" i ha defensat que la contractació "és legal", si bé ha admès que "es podria haver fet un concurs".

Jerez li ha replicat que "les explicacions que ha donat a la pregunta que no li he formulat no han estat convincents" i, tot d'una, ha afegit: "Si vostè avui no vol contestar, li ho continuarem demanant". Barceló ha assegurat que donarà les explicacions que facin falta.

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF