Societat 25/04/2024

Cinc municipis mallorquins tenen de les pitjors taxes d'ocupació d'Espanya

Son Servera és el més mal situat. Només té per darrere Barbate i La Línea de la Concepción

2 min
Ajuntament Alcudia (1)

PalmaCinc municipis de les Balears de més de 10.000 habitants se situen a la coa d'Espanya pel que fa a la taxa d'ocupació, que és la relació entre la població ocupada i la població en edat de fer feina (més de 16 anys). Els municipis, tots mallorquins, amb pitjors resultats són: Santanyí, Santa Margalida, Alcúdia, Capdepera i Son Servera. Tots consten al Cens Anual de Població de l'INE, en les seves dades d'Educació i Relació amb l'Activitat corresponents a l'1 de gener de 2022.

Son Servera és el municipi amb més mal bagatge, amb un 38% de taxa d'ocupació. Son Servera només té per darrere dues localitats amb pitjors resultats: Barbate i La Línea de la Concepción, que tenen un 37% i un 35,3%, respectivament. Just per damunt de Son Servera hi ha Capdepera, Alcúdia i Santa Margalida, amb taxes del 39,3%, el 40% i el 42,2%, respectivament. El darrer municipi en el tren de coa és Santanyí, que se situa, però, lluny de la resta de localitats esmentades. La taxa d'ocupació que presenta és d'un 47,3%.

Predominen Catalunya i el País Basc

L'estadística mostra dades rellevants, com el fet que 10 dels 20 municipis amb millors taxes d'ocupació són de Catalunya o el País Basc (set i tres, respectivament. Són Sant Just Desvern, la Garriga, Molins de Rei, Oñati, Banyoles, la Roca del Vallès, Oiartzun, Cardedeu i Sant Quirze del Vallès i Etxebarri.

A la classificació també hi ha consten quatre municipis de Madrid: Arroyomolinos, Villalbilla, Rivas-Vaciamadrid i Paracuellos del Jarama. Dos de Navarra: Eguesibar i Aranguren i un de la Rioja, anomenat Lardero. El municipi amb millors resultats és Cuarte de Huerva (Saragossa), que té una taxa d'ocupació d'un 77,7%. Aragó també té un altre municipi entre els més ben posicionats. Es tracta de Jaca (Huesca), amb una taxa d'un 71,8%.

stats