Jarabo reclama la dimissió de Barceló

La compareixença del vicepresident evidencia el distanciament entre MÉS i Podem, amb retrets creuats entre les dues formacions

El secretari general de Podem, Alberto Jarabo, ha demanat aquest dimarts al vicepresident, Biel Barceló, que “assumeixi més responsabilitats” en la compareixença parlamentària en la qual Barceló ha donat explicacions pels contractes adjudicats al seu excap de campanya Jaume Garau

“Tot el que ha passat aquí és una vacuna suficient perquè vostè continuï com a vicepresident d’aquest govern?”, s’ha demanat en referència a la dimissió de la consellera de Transparència, Ruth Mateu, i altres alts càrrecs. “Entenem que aquesta vacuna no és suficient”, ha respost.

Jarabo ha agraït les explicacions de Barceló, però ha considerat que “els dubtes continuen”. En aquest sentit, ha assenyalat que l’empresa Regio Plus, propietat de Garau, “sembla una porta giratòria en si mateixa”. “Vostè ha d’assumir més responsabilitats. Ha d’entendre que enfoscarà el Govern i les forces progressistes”, ha assegurat. 

Enfrontament obert amb MÉS

La intervenció de Jarabo, molt dura en alguns moments, ha indignat el coportaveu parlamentari de MÉS, David Abril, especialment quan Jarabo ha demanat Barceló si MÉS havia rebut donacions de les empreses de Garau. En el seu torn d'intervenció, Abril ha retret Jarabo els escàndols protagonitzats per Xelo Huertas, Daniel Bachiller i les sospites sobre la relació de l’exproductora de Jarabo i IB3. "Jo em vaig fiar de vostè, llavors", ha assenyalat. “No sé què fa encara donant suport al Govern dels Acords pel Canvi”, ha afegit mentre la presidenta de la Comissió d’afers institucionals i generals, Sara Ramon, l'instava repetidament a dirigir-se a Barceló i no a Jarabo.

Jarabo ha admès, en acabar la comissió, que potser no havia elegit l'escenari adequat per demanar sobre el finançament de MÉS. Amb tot, ha reiterat la necessitat de dissipar qualsevol dubte i ha insistit en que la única sortida viable a la crisi és la la sortida de Barceló del Govern.

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF