Parlament
Política 26/04/2024

Felip VI concedeix l'estatus de 'reial' a l''Acadèmi de sa Llengo Baléà'

L'entitat ha comunicat el certificat al Parlament

1 min
Felip VI a l'acte d'entrega de despatxos.

PalmaEl rei Felip VI ha atorgat l'estatus de 'reial' a l'Acadèmi de sa Llengo Baléà. Així ho ha explicat l'associació en registrar-se com a tal al Parlament de les Illes. L'entitat, que nega la unitat de la llengua catalana, es comunica en català no normatiu o bé en castellà. En aquests dos idiomes ha comunicat a la presidència de la Cambra la notícia. "Mos ès molt grat dirigimmós a Vostè/s per saludal.lo cordialment y comunical'lí que se mos ha concedid es Títol de 'Real Academia de la Lengua Balear' o Reyal Acadèmi de sa Llengo Baléà", ha exposat el president de l'associació, Guillermo Matas, en un comunicat.

L'associació ha presentat com a document annex la credencial signada pel rei, en què es limita a remarcar que, accedint a la petició de l'entitat, se li concedeix l'estatus de 'reial'. Tal com explica a la seva pàgina web, l'Acadèmi de sa Llengo Baléà defensa "es nostro xerrà y rallà": "Sa nostra llengo ancestral, llengo pròpi d'aquí, llengo féta des xerrà d'es carré y no féta a un laboratòri".

"Els Borbons fent de Borbons", ha criticat el portaveu de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, que ha definit l'entitat com "un grupuscle d'apologia de la incultura i del negacionisme acadèmic i científic a l'altura de Millán Astray".

stats