Publicitat
Publicitat

MANACOR

Els propietaris de zones verdes rebutgen negociar l’expropiació

Els empresaris de Torre Florida no han contestat a la petició

Només un dels cinc grups de propietaris de zones verdes que tenen un litigi avançat amb l’Ajuntament perquè no estan d’acord amb el preu d’expropiació que els tècnics han establert per als seus terrenys està disposat a negociar amb el Consistori. Així ho va indicar la regidora d’Urbanisme, Catalina Riera (Coalició per Manacor), durant la sessió plenària duita a terme ahir.

El mes passat, l’Ajuntament els envià una carta per demanar-los que acceptassin la valoració feta pels tècnics “en benefici dels manacorins”. El termini per contestar finalitzà la setmana passada, però tan sols ho feren tres: dos rebutjant l’oferta de l’Ajuntament i el que acceptà reunir-s’hi, tal com confirmà Riera. El grup d’empresaris format per les famílies Nadal, Suasi, Mascaró i Lliteres, que tenen dos terrenys en litigi, ni tan sols no han contestat a les missives. Un d’aquests terrenys és el de Torre Florida, el qual el Tribunal d’expropiació ha valorat en 14,7 milions d’euros, fet que ha causat gran polèmica al municipi.

L’edil indicà ahir que esperaran encara un temps prudencial per si contesten, tot i que no hi confià. El regidor del Partit Popular Antoni Sureda defensà que s’hauria de negociar amb tots els propietaris per tal d’arribar a acords extrajudicials que puguin sortir més barats a l’Ajuntament. Riera li retragué que no en parlàs mai quan estava a l’equip de govern i defensà que el Consistori ha de fer la feina “bé i sense pressions”.

Cal recordar que l’Ajuntament va aprovar dur a terme aquesta mesura per unanimitat després que el Jurat Provincial d’Expropiació valoràs en 14,7 milions d’euros la zona verda de Torre Florida (1.500 € el metre quadrat), com a conseqüència d’un recurs dels propietaris. Si els 17 casos oberts que hi ha a Manacor demanassin un preu semblant, l’Ajuntament hauria de pagar un total de 500 milions, l’equivalent a 14 pressupostos municipals.

Canvi de dia

El ple d’ahir aprovà canviar la data de les sessions ordinàries. A partir del maig, en lloc de fer-se el primer dilluns de mes, seran el segon dilluns per qüestions pràctiques. L’hora continuarà sent a les 11.30 del matí, encara que tots els partits de l’oposició manco el PP manifestaren la seva voluntat que tornin a fer-se al vespre per facilitar-hi la participació dels ciutadans. Bernat Amer, d’AIPC (a l’equip de govern), va indicar que l’assistència de públic no ha variat de quan els plens es feien al vespre.

Etiquetes