INCA
Part Forana 03/07/2013

Malalts als passadissos en un Hospital d'Inca col·lapsat

El sindicat Satse comptà ahir fins a setze pacients a l'espera d'un ingrés als passadissos mentre divuit llits continuaven tancats

M. Pinya/E. Borràs
1 min

Palma.El sindicat d'infermeria Satse denuncià ahir que el tancament de divuit llits a l'Hospital d'Inca ja ha provocat el primer "col·lapse" a les Urgències del centre, després de dos dies que s'hagi fet efectiu el "Pla d'Estiu". Satse comptà ahir fins a setze pacients a l'espera d'un ingrés als passadissos del centre mentre també denunciava que deu ingressos realitzats per Medicina Interna -el sector on es tancaren els divuit llits- s'han traslladat a la planta de Maternoinfantil i onze a la planta Medicoquirúrgica.

Amb tot, des de l'Hospital informaren que la gerència del centre considerà que la situació "no era anòmala" i per això s'optà per no obrir cap llit, perquè a "l'horabaixa en quedaren de buits" i els pacients foren redistribuïts a les habitacions. El sindicat d'infermeria Satse, per la seva banda, ha fet públiques, a través dels seus comptes de Twitter i Facebook, fotografies de la situació que es va viure ahir a l'hospital.

Respecte de la crítica a les retallades de personal, la central sindical recorda també que, a més de deixar una sola infermera en el torn de nit a Medicina Interna, des de fa dos dies el torn d'horabaixa el cobreixen una infermera i una auxiliar, malgrat que allò habitual serien dues, sobretot els mesos d'estiu, en què la població es triplica.

La coalició MÉS per Inca anuncià ahir que presentarà una moció al proper ple per reclamar al Govern que mantingui l'hospital amb tota la seva capacitat.

stats