Suplements 21/10/2021

Una sobrassada destil·lada i una oliva líquida, els productes més innovadors del Fòrum Gastronòmic de Barcelona

El certamen té lloc al recinte Montjuïc fins demà dimecres i aplega 300 expositors i 100 ponents

i
Trinitat Gilbert
2 min
El condiment guanyador, d'olives verdes líquids, fet amb col·laboració del cuiner Albert Adrià

Una sobrassada destil·lada del xarcuter de Mallorca Xesc Reina i les olives líquides de la marca Caviaroli, amb la col·laboració del cuiner Albert Adrià, són els productes més innovadors segons els Premis InnoFòrum, atorgats al Fòrum Gastronòmic de Barcelona, que té lloc al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona fins demà dimecres, 20 d'octubre. En una altra categoria dels premis, el més original va ser per al paté rústic Gall del Penedès IGP de Mallart Artesans Xarcuters, i en la de millor packaging, el Vermut Xalar (fet amb vi blanc i mistela de garnatxa blanca) de l'empresa Coca i Fitó. El premi al producte més sostenible va ser per a les llaunes de cervesa d'Estrella Damm, que des de l'1 de desembre del 2020 es produeixen totalment amb anelles de cartró 100% biodegradable.

Les llaunes de cervesa d'Estrella Damm, amb anelles de cartró biodegradable, han estat premiades al Fòrum Gastronòmic de Barcelona

El Fòrum Gastronòmic de Barcelona ha reunit 300 expositors i 100 ponents. L'esdeveniment té lloc en el marc de Barcelona com a capital mundial de l’alimentació sostenible, una titularitat que exerceix la ciutat i que vol ser l'oportunitat per conscienciar la població sobre la importància d'una alimentació sostenible amb una perspectiva àmplia, des del camp fins a la taula. Per aquest motiu el fil conductor del fòrum és la mateixa alimentació sostenible.

El condiment creat per l'empresa Caviaroli i el cuiner Albert Adrià està fet amb olives verdes líquides

El cuiner Joseba Cruz, del restaurant Le Clandestin, situat a la població de Navàs, ha aconseguit el premi Cuiner Més Sostenible 2021. Els altres finalistes han sigut Ludwig Amiable, del restaurant Palo Verde de Barcelona; Jan Fargas, del restaurant Les Voltes de Sant Sebastià a Moià (Moianès); Germán Franco i Marta Rombouts, del restaurant Al Marge de Badalona: Ricardo Radice i Giulia Gabriele, del restaurant Fishology de Barcelona; i Javier San Vicente i David López, del restaurant Taberna Noroeste de Barcelona.

stats