Estafa
Societat Successos 18/12/2022

La Policia Nacional deté l'administrador d'una finca per un suposat delicte d'estafa

Una veïna de l'edifici va denunciar que l'home havia falsejat documentació

ARA Balears
2 min
Agents de la Policia Nacional de servei.

PalmaAgents de la Policia Nacional a Palma han procedit a la detenció d'un home de 51 anys i administrador d'una comunitat de veïns d'un barri de Palma com a presumpte autor d'un delicte d'estafa i falsedat documental. Segons ha explicat la Policia Nacional en una nota de premsa, l'home feia anys que gestionava l'administració d'aquesta comunitat de veïns, a més d'altres comunitats de diferents barris palmesans.

Arran de la denúncia d'una veïna que es va adonar que s'havien falsejat documents, la Policia Nacional procedí a l'anàlisi i estudi de la documentació aportada per la denunciant. Llavors, agents del grup de Delinqüència Econòmica i Delictes Tecnològics van fer les primeres gestions de recerca i, en localitzar el presumpte autor, se'n va procedir a la detenció pels delictes d'estafa i falsedat documental. Els agents no descarten més detencions en els pròxims dies.

Falsificació de signatures

Fonts de la Policia Nacional han afirmat que arran d'unes obres que es van dur a terme a l'edifici, els veïns van començar a desconfiar de la manera en què l'administrador gestionava els comptes de la comunitat, motiu pel qual, davant la falta de transparència, van decidir cessar-lo del seu càrrec.

En haver de fer-se el canvi de presidència de la finca, van sol·licitar una reunió amb una de les dues entitats bancàries en la qual la comunitat de veïns té compte per comunicar, d'una banda, la cessió de l'administrador de la finca i, de l'altra, el canvi de presidència, ja que les signatures per a qualsevol pagament que havia de fer-se en nom de la comunitat eren mancomunades. En aquest moment foren informats per part de l'entitat que les signatures ja no eren mancomunades.

Davant el manifestat pel banc, l'expresidenta de la finca va sol·licitar tots els xecs que s'havien fet efectiu en el període del seu càrrec i es va adonar que, en un dels xecs cobrats al portador per la quantia de 3.400 euros i cobrats per l'administrador, figurava la signatura d'ella falsificada.

Després del succeït, la presidenta i el seu successor van acudir a l'altra entitat bancària on la comunitat tenia compte i que tan sols l'administrador tenia signatura, sol·licitant un extracte bancari en el qual s'observava que, en data posterior a la suspensió del càrrec de l'administrador, s'havien produït moviments en aquest compte.

La denunciant es va desplaçar fins a dependències policials per interposar la corresponent denúncia contra l'administrador en representació de la comunitat de veïns pels presumptes delictes d'estafa i falsificació de document públic.

stats