Societat 30/04/2024

Nova agressió lingüística: un conductor del TIB exigeix a una passatgera que li parli en castellà i l'empeny

"Som a Espanya", li va dir l'home després que ella li demanàs en català a quina hora sortia l'autobús

ARA Balears
1 min
Un autobús TIB a l'estació intermodal de Palma.

PalmaLa Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL) de Mallorca ha denunciat que un dels seus membres va ser víctima aquest dilluns d'una agressió lingüística i física per part d'un conductor del TIB. Segons han avançat mitjans locals, la víctima, Carme R., va dirigir-se en català al conductor i ell li va exigir que parlàs en castellà: "Som a Espanya", li va dir.

En un missatge a la xarxa X, la CAL ha condemnat l'agressió, que va tenir lloc a les 17.15 h a l'estació Intermodal. "Ja n'hi ha prou de mallorquinofòbia. Volem viure plenament en la nostra llengua!", han manifestat.

Quant als fets, avaren tenir lloc a les 17.15 h a l'estació intermodal, a la parada de la línia 302, quan la dona va parlar al conductor en català per demanar-li a quina hora sortia l'autobús. "Som a Espanya. El català només es parla a Catalunya", va respondre ell.

L'home li va dir que era una maleducada i que fes el favor de no entorpir la gent que pujava a l'autobús. A més, tant el conductor com altres passatgers la varen empènyer per fer que acabàs d'entrar dins el vehicle.

stats