Mallorca
Societat Successos 13/03/2024

Els agents de Trànsit de Mallorca són els que investigaran finalment l'accident de l'Imserso

Cinc dels 24 ferits continuen ingressats i la Guàrdia Civil investiga l'excés de velocitat o una distracció com a causes del succés

ARA Balears
2 min
Interior de l'autobus accidentat

PalmaEls agents de Trànsit de Mallorca són els que investigaran finalment l'accident de l'Imserso. Aquesta decisió arriba després que aquest dimarts dematí la Guàrdia Civil es plantejàs la possibilitat de sol·licitar la col·laboració d'un grup d'especialistes per reconstruir l'accident que podien provenir de l'Equip de Reconstrucció d'Accidents de Trànsit (ERAT). Finalment, el cos armat ha desestimat aquesta possibilitat i Trànsit investigarà el cas. Cal recordar que el conductor de l'autobús ha donat negatiu en el control de drogues i alcohol i ha apuntat a una errada mecànica com a causa de la sortida de via. A més del motiu indicat pel conductor, els agents exploren, sense descartar cap hipòtesi encara, un excés de velocitat o una distracció.

A hores d'ara, dues de les 24 persones que van resultar ferides en bolcar el matí d'aquest dilluns un autobús amb 52 viatgers de l'Imserso a la carretera entre Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar continuen hospitalitzades en centres sanitaris de l'illa. Segons ha informat l'IB-Salut aquest dimecres, s'ha donat l'alta a dues de les persones afectades per l'accident que havien estat hospitalitzades.

Cal recordar que la víctima amb ferides més greus, una dona amb diverses fractures que va ser traslladada en helicòpter, continua ingressada a l'Hospital Universitari Son Espases de Palma, on hi ha també dos ferits més, tots tres provinents d'Aragó. Així mateix, les seves lesions evolucionen favorablement, segons fonts pròximes a l'hospital, i s'està plantejant la possibilitat de traslladar-la a un centre de la capital aragonesa. A Son Llàtzer hi ha dues persones i quatre més són tractades de les seves lesions a l'Hospital de Manacor, segons han informat fonts del Servei de Salut de les Balears.

Els passatgers del vehicle bolcat s'allotjaven en dos hotels de la Platja de Palma en el marc del programa estatal de vacances subvencionades. "Estic una mica espantada. Ho hem passat malament perquè hi havia gent que no podia sortir. Podíem haver mort tots cremats si l'autobús s'hagués incendiat", relatava una de les turistes a IB3 Ràdio. "Hem tingut molta sort perquè anàvem amb els cinturons posats. Ens hem ajudat els uns als altres per sortir", ha explicat una altra de les dones de l'accident.

A més dels 52 turistes jubilats, viatjaven a l'autobús un guia i el conductor, qui ha resultat il·lès en el sinistre i ha donat negatiu en el control d'alcohol i drogues al qual l'ha sotmès la Guàrdia Civil. A hores d'ara, són molts els familiars de les persones accidentades que s'estan desplaçant a Mallorca per atendre'ls. Així mateix, el Govern ha activat un telèfon per atendre familiars i persones afectades per l'accident, el 900 712 112.

Els fets tingueren lloc al voltant de les 10 hores d'aquest passat dilluns, en el quilòmetre 5 de la carretera Ma.-4030. A l'autobús hi viatjaven turistes procedents de Castella i Lleó, Galícia, Aragó i les Canàries, i es dirigien a les coves del Drac. El 061 va desplaçar fins al lloc sis ambulàncies de suport vital bàsic, quatre de suport vital avançat, un vehicle medicalitzat de transport col·lectiu, un helicòpter i un hospital de campanya.

stats