Parlament
Política 30/04/2024

Prohens denuncia haver rebut amenaces de mort a les xarxes: "Jo no n'he fet un ús polític"

La policia va detenir un home de vint anys a l'octubre pels seus missatges contra la presidenta

2 min
La presidenta, Marga Prohens, avui al ple

PalmaLa decisió de Pedro Sánchez ha sobrevolat aquest dimarts la sessió de control al Govern, en què consellers i oposició han creuat acusacions de caure en la política del fang. La presidenta, Marga Prohens, ha acusat els socialistes de tenir una doble vara de mesurar, perquè, en la seva opinió, ells també han participat en campanyes de descrèdit personals. La cap de l'Executiu ha acusat el líder del grup socialista, Iago Negueruela, d'haver-la assenyalat: "Mitjançant els mitjans de comunicació, sobre el meu home, sobre el meu divorci, les meves hipoteques, el meu procés d'estabilització". "Vostè ha difamat el nom de mon pare en seu parlamentària, fins i tot de la meva filla d'un any, i mai m'he pres cinc dies de reflexió", ha etzibat Prohens. "Ni tan sols de les amenaces de mort que he rebut a les xarxes socials n'he fet un ús polític", ha continuat: "Vostès no ho sabien, perquè he anat a la Policia Nacional, i als jutjats, mai no em trobaran victimitzant-me". I ha sentenciat: "Mentre vostès assenyalen, el seu entorn m'ataca i executa".

Tal com informa Efe, la Policia Nacional va detenir a l'octubre un home de vint anys per haver amenaçat la presidenta a X, antigament Twitter. Va ser l'equip de seguretat de Prohens qui ho va detectar. El presumpte autor de les amenaces va prestar declaració en seu policial, i el cas va passar a mans d'un jutjat d'instrucció de Palma, on es continua tramitant. Prohens ha titllat els cinc dies de reflexió que Sánchez va fer per decidir si continuaria al càrrec de "mocosos lacrimògens". Prohens ha respost així a una pregunta de Negueruela sobre la destitució, fa una setmana, del director general de Transparència, Jaume Porsell, després que es destapàs que havia gestionat un agroturisme sense tenir els papers en regla. El socialista, per la seva banda, ha defensat que la decisió de Sánchez afectava "una manera d'entendre la política i no d'atacar l'adversari ni denigrar-lo", a la qual cosa Prohens ha dit que els socialistes han fet "pur teatre".

En sortir de l'hemicicle, Negueruela ha considerat "inadmissible" que Prohens hagi vinculat les amenaces de mort que va rebre amb el seu partit, i li ha demanat que rectifiqui. "Si diu qui ha participat en el que ha insinuat, que ho demostri", ha insistit Negueruela, que ha negat que la seva formació hagi "atacat la seva filla ni el seu exmarit".

stats