Lliga de Campions

El Madrid segueix tenint set vides i surt viu de Múnic (2-2)

Un gol de penal de Vinícius a manca de set minuts per al final evita la derrota dels homes d'Ancelotti

Leroy Sané, celebrant el gol de l'empat del Bayern contra el Madrid

BarcelonaPer un cop, semblava que el Madrid tastaria la medicina que ells solen administrar als rivals. Però l'equip de Carlo Ancelotti té set vides, sempre s'aixeca quan sembla que l'han deixat fora de combat. En un partit elèctric, d'anada i tornada, el Bayern va desaprofitar una gran ocasió per posar-se per davant a les semifinals de la Champions, després d'un innocent penal del coreà Kim Min-jae a set minuts del final. No li pots fer regals, al Madrid, ja que sempre els aprofita. I Vinícius va marcar el gol del 2 a 2 que deixa el Madrid una mica més a prop de la final de Wembley.

L’equip local, que viu una temporada ben trista a la lliga, on ha estat escombrat pel Bayer Leverkusen, va cruspir-se el Madrid en uns primers 25 minuts elèctrics. L'estadi s'havia tenyit de vermell per animar els homes de Thomas Tuchel, un ambient d'aquells que posen els pèls de punta, amb un mosaic preciós recordant Franz Beckenbauer. Però el Bayern va perdonar. Mala idea, contra el Madrid. L’equip d’Ancelotti sembla gaudir, amb aquests escenaris. I després de dues aturades de Lunin, va fer el 0-1 en la primera ocasió que van tenir, amb assistència de Kroos i gol de Vinícius. El gol va deixar tocat un Bayern que hauria pogut rebre el 0-2 en atacs verticals d'un Madrid en què Bellingham, que va acabar coix, no tenia el dia.

El Bayern reaccionaria a la segona part gràcies a una jugada individual de Leroy Sané, primer, i a un penal de Lucas Vázquez sobre Musiala que va transformar l'anglès Harry Kane. Poc abans, Tuchel havia canviat jugadors de banda, i havia aconseguit donar vida a Musiala, letal en cada acció en una segona part en què els bavaresos haurien pogut fer més gols. En un tres i no res, el Bayern es va posar al davant i va gaudir de bons minuts de joc. Però el Madrid sempre et dona un ensurt quan sembla que està pitjor. I va aconseguir trobar el gol de l'empat en una bona jugada de Rodrygo en què el brasiler va exposar els problemes del defensa coreà Kim Min-jae, que no va tenir el dia.

Ara l'equip de Thomas Tuchel haurà de buscar guanyar la setmana vinent en el partit de tornada al Santiago Bernabéu si vol tornar a una final de la Champions cinc anys després del darrer cop.