Societat 23/10/2023

Venen un estudi de 22 m² per 140.000 euros al centre històric de Palma

Es tracta d'un quart pis amb ascensor, ubicat als voltants del barri de la Missió

2 min
Imatge de l'única estança de l'estudi, on es pot observar la cuina i una finestra.

PalmaEn només 22 metres quadrats es distribueix l'"estudi" que la immobiliària Sa Roqueta Investment anuncia per 140.000 euros a través d'Idealista. Es tracta d'un espai que conté una única estança equipada amb un bany i una cuina de petites dimensions, amb dues finestres –que connecten amb un pati de veïns– com a única ventilació.

La immobiliària anuncia l'espai com un "estudi-local habitable com a habitatge", segons es pot llegir a la publicació d'Idealista, on inclouen els detalls de l'immoble. "Menjador, cuina independent i bany amb possibilitat de dutxa" són algunes de les claus de l'anunci, que detalla el preu per metre quadrat de la propietat: 6.364 euros.

Imatge de l'anunci.
Imatge de l'anunci.
Imatge de l'anunci.

La realitat és que l'espai és d'unes dimensions tan minses que obligaria a fer conviure el menjador amb el dormitori. I, en el cas del bany, incloure-hi una dutxa és pràcticament impossible, perquè no hi ha cap espai disponible, aparentment. Ara bé, això es compensa amb altres característiques de l'estudi, amb "aire i ascensor".

La segona comunitat autònoma més cara de l'Estat

Anuncis com aquests reflecteixen la realitat que viuen, en matèria d'habitatge, les Illes Balears, que es van posicionar com la segona comunitat més cara de l'Estat després de Madrid el mes de setembre, segons les darreres dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). En concret, el preu de l'habitatge va pujar un 3,2% anual a les Illes.

L'increment anual de l'índex de preus a les Balears va ser inferior a l'estatal, que és d'un 3,6%, mentre que trimestralment els preus varen pujar un 2%. Pel que fa a l'habitatge nou, el preu va pujar un 7,2% el darrer any a les Illes. Per la seva banda, l'habitatge de segona mà es va encarir un 2,7%. Quant a l'àmbit estatal, l'habitatge acumula ja 37 trimestres d'increment de preus, impulsat, sobretot, per l'obra nova en el segon trimestre del 2023.

stats