Preu de l'habitatge
Economia 03/10/2023

El preu de l'habitatge usat puja un 2% durant el tercer trimestre, segons Idealista

El major augment s'ha produït a Cala Millor, amb un 11,6%

ARA Balears
1 min
Al registre dels grans tenidors hi ha aproximadament uns 700 habitatges.

PalmaEl preu de l'habitatge usat a les Balears ha pujat un 2% durant el tercer trimestre de l'any, fins a situar-se en 4.034 euros per metre quadrat, segons l'últim informe de preus d'Idealista. Pel que fa a la variació interanual del preu de l'habitatge usat, ha crescut un 13,4% i les Balears han assolit entre els mesos de juliol i setembre el major preu de la sèrie històrica.

La major pujada s'ha produït a Cala Millor, amb un 11,6%. La segueixen els increments de Puigpunyent (10%) i la Colònia de Sant Jordi (7,8%). Per contra, Muro ha regitrat la major caiguda, amb un 7,5%. El preu a Palma puja un 3,2%, fins als 3.909 euros per metre quadrat, el major preu de l'habitatge en la capital des que Idealista té registres.

Formentera continua sent el municipi més exclusiu de les Balears, amb 8.659 euros per metre quadrat, seguit de Sant Joan de Labritja, a Eivissa (7.106 euros per metre quadrat). En contraposició, el municipi més econòmic dels analitzats per Idealista a les Illes és Muro, on els propietaris demanen una mitjana de 1.481 euros per metre quadrat. El segueixen Porreres (1.496 euros per metre quadrat) i sa Pobla (1.504 euros per metre quadrat).

Segons el portaveu d'Idealista, Francisco Iñareta, "no són ni la caiguda de les compravendes ni l'encariment del finançament; un dels paràmetres que més afecten ara mateix l'immobiliari és la falta d'oferta d'habitatge en venda, un fenomen generalitzat a tot el territori i que és el responsable que els preus continuïn pujant en la majoria de mercats". "No hem d'oblidar", ha afegit, que encara existeix una part important de la demanda que està molt qualificada i té recursos, per la qual cosa no necessita a penes finançament".

stats