Societat 22/07/2020

Cap sindicat vota a favor de la proposta d'Educació d'augmentar els docents

STEI, UOB i ANPE hi han votat en contra i la resta s'ha abstingut perquè "no veu retallades"

M. Fuster
2 min
Les Balears, a la coa de           la despesa en educació         per habitant

PalmaCap dels sindicats s'ha mostrat a favor de la proposta de la Conselleria d'Educació d'incrementar la plantilla de docents l'any que ve. Tres sindicats s'han abstingut (UGT, CCOO i Alternativa) i tres han votat en contra (STEI, UOB i ANPE) de la proposta de la Conselleria d'augmentar la plantilla de docents amb 458 professors més el curs 2020-2021. El portaveu d'UGT, Tino Dàvia, assenyala que amb els documents que els ha presentat la Conselleria d'Educació han pogut constatar que el curs que ve "no hi haurà cap retallada".

El portaveu de CCOO, Mario Davis, sindicat que també no ha votat ni a favor ni en contra de la proposta, ha valorat "positivament" la Mesa Sectorial, sobretot les propostes de la Conselleria, en relació amb les ajudes per a menjador, i el pla d'acompanyament. Això sí, Davis ha dit que celebrarien l'augment de docents "si fos una situació normal", però que, com que és "insuficient", el seu vot no pot ser favorable. També Dàvia ha remarcat que el seu sindicat creu que serien necessaris més del doble de docents dels que proposa el Govern per començar el curs que ve en condicions i ha dit que no li han agradat les formes.

Per la seva banda, el portaveu de l'STEI, Cosme Orell, afirma que el seu sindicat ha votat perquè creu que "amb un increment tan reduït no es pot afrontar amb garanties el proper curs". El portaveu del sindicat Unió Obrera Balear, Josep Palou, també ha explicat que el seu sindicat hi ha votat en contra "perquè les xifres són totalment insuficients" i ha criticat la no habilitació d'espais per garantir la distància de seguretat, el que diu que "ens aboca a la propagació de la pandèmia". El sindicat ANPE també ha mostrat el seu rebuig i, a més, ha assenyalat que l'augment de professorat és similar a la retallada que anunciaven. "Ens resulta curiós que l'increment de 325 efectius en la pública que proposa el conseller s'aproximi a la retallada de professorat detectat pel nostre sindicat fa setmanes", ha dit el portaveu d'ANPE, Víctor Villatoro.

stats