Societat 10/05/2024

Descontrol al Conservatori: suspenen el director per desactivar el sistema de fitxatge

Aquest dimecres Rircardo Duato va distribuir l'expedient que li ha obert Educació entre els assistents a un concert benèfic

2 min
Encapçalamente de l'expedient al director del Conservatori, Ricardo Duato. A damunt, el seu escrit: "No tenc res a amagar"

PalmaSituació de caos al Conservatori Professional de Música i Dansa. El director, Ricardo Duato, ha estat suspès de manera provisional del càrrec per part de la Conselleria d'Educació per haver comès una falta greu. L'afectat va desactivar el sistema de fitxatge amb el qual el personal del centre deixava constància de la seva jornada. Segons explica Diario de Mallorca, dimecres passat, en el marc d'un concert benèfic, el director va distribuir entre els assistents l'expedient que li ha obert la Conselleria. A sobre, hi havia escrit: "No tenc res a amagar".

Segons assenyala l'expedient, al qual ha tingut accés l'ARA Balears, el director apartat va desactivar el sistema de fitxatge del Gestib (eina de control d'Educació) i per això cap treballador del Conservatori va poder registrar la seva assistència dia 22 de març. L'actuació del director, diu la Conselleria, "no va poder ser involuntària, ja que cal seguir un itinerari d'accions molt concret i adreçat a executar una modificació en la configuració del marcatge". Es va tractar "d'una acció dirigida a evadir el sistema de marcatge". Educació també explica que no va ser una acció "fortuïta", pel fet que l'opció de fitxatge apareix com a "no configurat. No es poden fer marcatges".

Fins dia 2 d'abril

Dia 23 de març el director va reactivar el sistema, amb l'opció de marcatge per llistat. No va ser fins al 2 d'abril que es va recuperar el marcatge per usuari, que era la configuració prèvia al 22 de març. L'informe assenyala que la situació en què es produeix la suspensió del sistema de marcatge és determinant. Va ser "menys de 24 hores després de ser requerit per l'inspector del centre perquè controlàs diligentment l'horari de treball del professorat i que ell mateix –Duato– recordàs en un claustre l'obligatorietat de fer correctament el marcatge".

Per tot plegat, Educació ha iniciat un procediment disciplinari, per una falta recollida a la Llei de funció pública, com a greu: "Les accions o omissions dirigides a evadir els sistemes de control d'horaris o a impedir que siguin detectats els incompliments injustificats de la jornada de treball". Així, se l'ha suspès de les seves funcions i del complement retributiu de director. En un missatge dirigit al claustre, la cap d'estudis de Música, Catalina Roig, ha explicat que se li ha encarregat assumir les funcions directives de manera temporal. També explica que el cap d'estudis adjunt, Valentín Moldovan, continua en el seu càrrec.

stats