Cas Emaya
Societat 28/06/2022

Truyol sosté que l'acusació de la Fiscalia "no perjudicarà" la seva candidatura a les eleccions

La regidora defensa que és "qui més ha fet" per evitar els abocaments a la badia de Palma

2 min
La regidora durant una roda de premsa.

PalmaLa regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Palma, Neus Truyol, ha defensat aquest dimarts que l'acusació de la Fiscalia, que li demana quatre anys de presó pels abocaments registrats per part de l'Empresa Municipal d'Aigües i Clavegueram (Emaya) a la badia de Palma quan n'era la presidenta, "no perjudicarà" la seva candidatura a les pròximes eleccions municipals.

"Ningú entén que s'emporti a judici qui més ha fet per evitar els abocaments", ha manifestat la regidora durant una roda de premsa, on també ha assegurat que està avalada pel treball fet durant la legislatura passada. "Els fets, els projectes i la documentació presentats durant la investigació mostren de manera clara el treball duit a terme al capdavant d'Emaya", ha afegit.

Truyol ha reconegut que, en l'àmbit personal, es tracta d'una situació "complicada" i ha remarcat que, en qualsevol cas, l'acusació de la Fiscalia no contradiu el codi ètic del seu partit, MÉS Estimam Palma, que l'obligaria a dimitir en cas de ser investigada per corrupció o per ser acusada d'un delicte que anàs en contra de la formació.

"D'acord amb la normativa"

A més, i com ja ha fet en diverses ocasions des que es va fer pública la decisió de la Fiscalia, la regidora ha recordat que els abocaments es registraven ja des d'abans que ella ocupàs un càrrec a l'empresa municipal i ha insistit que, llavors, els tècnics ja li van comentar aquesta problemàtica. "No teníem el coneixement sobre l'afectació concreta, però el sentit comú ens feia pensar en els efectes negatius", ha explicat. No obstant això, ha defensat que "tot s'ha fet d'acord amb la normativa".

Així com a principi d'abril la regidora exposava que aquest procés judicial té "una causa política darrere", ha recordat que la denúncia pels abocaments va ser presentada "per una persona vinculada a la dreta" quan es va aprovar el decret de posidònia.

Per altra banda, ha negat "rotundament" que s'hagin desviat recursos del cànon de sanejament a projectes d'un altre tipus com la instal·lació de contenidors. En aquest sentit, ha recordat que l’actual equip de govern de l’Ajuntament de Palma va recuperar el cànon de sanejament i el va exposar com a “projecte clau” per aturar els abocaments. 

stats