Política 22/08/2019

Imputen la regidora de Model de Ciutat de Palma, Neus Truyol

El jutge també investigarà tres alts càrrecs d'EMAYA

Ara Balears
3 min
La regidora de l'Ajuntament de Palma, Neus Truyol, en una imatge d'arxiu.

PalmaEl jutge instructor del cas EMAYA, a petició de la Fiscalia de Medi Ambient de Balears, ha procedit a la imputació de l'expresidenta d'EMAYA i actual regidora de Model de Ciutat de Palma, Neus Truyol. Segons ha avançat el diari 'Última Hora', també s'investigaran tres alts càrrecs d'EMAYA més vinculats a temes de gestió de l'aigua, acusats de delicte mediambiental i malversació de fons per no prendre mesures per evitar que els abocaments de la depuradora acabassin a la mar.

Les investigacions es varen iniciar dimecres passat, quan agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil varen citar diversos càrrecs d'EMAYA a les dependències policials per instar-los a declarar de manera voluntària. A més, es va fer un registre a la seu d'EMAYA i a la depuradora, on es varen prendre mostres i es va requisar material informàtic.

Suport municipal

En aquest sentit, l'equip de govern municipal ha expressat aquest dijous el seu "màxim suport a la gestió d'EMAYA durant l'anterior legislatura" i ha declarat que "no s'ha comès cap mena d'irregularitat i que sempre s'ha obrat i vetllat per l'interès general, el bé comú i la protecció del medi ambient". Segons el Consistori, "durant l'anterior mandat es treballà per protegir el medi ambient i eliminar abocaments, una acció que no es produí en anteriors legislatures".

Cort dona "suport a la llavors responsable de l'empresa pública i actual regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, i a l'anterior gerent d'EMAYA, Inma Mayol". L'Ajuntament de Palma ha recordat que "s'ha de respectar el secret de sumari dictat sobre la investigació judicial" i es "compromet a facilitar més informació a l'opinió pública tan aviat com es dicti l'aixecament del secret".

Truyol té el suport tant del batle de Palma, José Hila, com del portaveu de MÉS a Cort, Antoni Noguera, qui va assegurar que la imputació "entra dins un paràmetre de normalitat". Segons el regidor, l'actual cap de Model de Ciutat va ser qui "més ha fet pel sanejament i per evitar els abocaments".

Per la seva banda, el portaveu de l'equip de govern municipal, Alberto Jarabo, va declarar abans de conèixer la imputació de Truyol, que en "la passada legislatura es va fer més que en qualsevol altra". Tot i això, es va mostrar d'acord amb el fet que s'actuï en aquest àmbit, atès que "és dolorós que els veïns pateixin la brutícia de l'aigua de la seva platja per una evident inacció històrica de diverses administracions".

https://www.arabalears.cat/societat/Terraferida-qualifica-vendetta-politica-vessaments_0_2292370832.htmlTerraferida qualifica de "vendetta' política" la denúncia sobre els vessaments d'aigües fecalsEl PP demana explicacions

El Partit Popular a l'Ajuntament de Palma ha manifestat la seva "profunda preocupació" davant la notícia de la imputació de Neus Truyol i ha anunciat la petició d'una reunió urgent amb el batle de Palma, a qui demanen "explicacions públiques". La portaveu de l'agrupació, Mercedes Celeste, ha afegit que espera que "Hila reveli si pensa mantenir en el seu organigrama" Truyol.

En aquesta línia, el PP "exigeix conèixer si la regidora ha posat el càrrec a disposició del seu partit, en compliment del codi ètic de la formació ecosobiranista". Segons la formació municipal, el punt número 15 del document recull que "els càrrecs de MÉS que estiguin imputats per corrupció o per algun altre delicte que vagi contra l'ideari de l'organització hauran de posar el seu càrrec a disposició de MÉS".

stats