Societat 01/07/2021

Dotze estudiants aïllats a Palma donen positiu després de la interlocutòria judicial que els permetia sortir

Fins ara, a Mallorca s'han detectat 75 joves contagiats relacionats amb el macrobrot, que romanen aïllats a l'hotel de Bellver

2 min
L'hotel Bellver on hi ha els estudiants contagiats confinats.

PalmaDotze estudiants confinats a l'hotel Bellver per ser considerats contacte estret del macrobrot han donat positiu després de la interlocutòria judicial que els permetia sortir. Així, finalment han hagut de quedar a Palma en quarantena. La infecció dels dos darrers s'ha confirmat abans d'embarcar cap a València gràcies a un cribratge voluntari que el Servei de Salut ha fet als joves i al qual han accedit una trentena d'estudiants.

Així, fins avui aquest brot ha provocat 75 contagis i 286 contactes estrets a Mallorca. Per tant, la taxa de positivitat en aquest grup ha estat del 26%. 16 d'ells romanen ingressats a l’Hospital Universitari Son Espases amb simptomatologia lleu i es preveu que puguin rebre l'alta en els pròxims dies, segons ha informat la Conselleria. Per ara no s'ha detectat cap infecció entre illencs relacionada amb el brot.

D'altra banda, Salut fat l'estudi de contactes de cinc joves contagiats més per determinar si tenen cap relació amb la resta d'estudiants contagiats. Es tracta d'un positiu en un grup de 21 allotjats en un hotel d'Alcúdia i quatre joves més detectats per un cribratge preventiu fet en arribar a l'illa.

Parteixen els confinats

A primera hora d'aquest dijous han començat a tornar els estudiants confinats amb PCR negativa o sense prova feta. Després que aquest dimecres el jutge aixecàs el confinament dels joves que no havien donat positiu, el Govern va decidir llogar un vaixell per transportar-los fins a València perquè cada comunitat autònoma es faci càrrec de traslladar-los fins als seus habitatges. En concret, 118 d'ells han decidit viatjar amb el vaixell facilitat per l'Executiu per tal d'evitar contagis: 77 residents a Andalusia, 21 a Galícia i 20 a Madrid. La resta –55 persones– han abandonat l'hotel pels seus mitjans propis.

Segons les darreres dades, el macrobrot –el més gran a escala estatal de tota la pandèmia– ja afecta onze comunitats autònomes i ha provocat almenys 1.610 contagis, informa Europa Press. Els darrers casos s'han trobat a Castella i Lleó, amb 23 contagiats i 79 contactes estrets. Madrid és el territori amb més contagiats, amb 662 casos. Galícia els xifra en 155; el País Basc en 189; Andalusia en 179; el País Valencià en 70; Catalunya en 166; Múrcia en 69; Castella-la Manxa en 19 i l'Aragó en 10. Pel que fa a Menorca, la xifra de joves catalans infectats ascendeix a 311.

stats