Societat 30/06/2021

El Govern carrega contra la resolució judicial que ha anul·lat el confinament de bona part dels estudiants aïllats pel macrobrot

El vicepresident, Juan Pedro Yllanes, considera que "posa en perill tota la política sanitària" de la pandèmia

2 min
El vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, i la consellera de presidència, Mercedes Garrido, aquest dimecres en el Consolat de Mar

PalmaEl vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, ha carregat aquest dimecres contra la resolució del Jutjat Contenciós Administratiu número 3 de Palma per haver aixecat el confinament de bona part dels estudiants que fan quarantena a l'hotel Palma Bellver que no han donat positiu en covid-19, és a dir, els que han donat negatiu i els que no s'han fet cap prova diagnòstica. Yllanes ha criticat que l'acte de la jutgessa "posa en perill tota la política sanitària" que han dut a terme tant l'Executiu com del govern espanyol des del 14 de març del 2020 i al llarg de tota la pandèmia. Cal recordar que Yllanes és jutge en excedència precisament per la seva dedicació a la política.

A hores d'ara, l'Executiu té un termini de 15 dies per recórrer la resolució davant del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB), però aquesta decisió s'ha fet efectiva des del moment en què ha estat notificada al Govern. Així, aquest mateix dimecres ja s'ha pogut veure una desena d'estudiants sortir de l'hotel Palma Bellver –la resolució n'afecta 175–.

Segons ha explicat Yllanes, hi ha algunes qüestions referides a la proporcionalitat que considera qüestionables. "L'acte fa un judici sense diferenciar els que han donat negatiu i els que no s'han sotmès a una PCR", ha assenyalat en primer lloc, a més d'insistir que "es posa en perill la política sanitària" amb la qual s'ha gestionat la pandèmia fins ara. A més, Yllanes lamenta que es consideri que "la llibertat deambulatòria d'un centenar de persones sigui considerada un dret absolut per sobre del dret a la salut d'1,2 milions de ciutadans" que viuen a les Balears. "Acatam l'acte, però és clar que el recorrerem", ha assegurat en diverses ocasions. El vicepresident ha reconegut que, amb aquesta resolució, el Govern té les mans fermades pel que fa a la gestió del macrobrot a les Illes.

stats