Societat 30/06/2021

Una desena dels estudiants confinats surten de l’hotel Palma Bellver

El jutjat ha aixecat el confinament dels joves que no han donat positiu

3 min
Una de les adolescents a la sortida de l'hotel Palma Bellver.

PalmaUna desena dels joves confinats a Mallorca pel macrobrot associat als viatges d'estudis ha sortit de l'hotel Palma Bellver, on feien quarantena, aquest dimecres cap a les 19 h. Diversos taxis els esperaven a la porta per traslladar-los a l'aeroport, segons han explicat algunes de les adolescents, que partien cap a Bilbao. Ho han fet poques hores després que el jutjat anul·làs el confinament de tots els alumnes que no havien donat positiu, és a dir, els que havien donat negatiu i els que no havien passat cap prova diagnòstica.

Prop de 30 periodistes i càmeres de mitjans locals, estatals i internacionals s'han amuntegat sobre els adolescents, que gairebé no podien entrar dins els taxis. De fet, quan han aconseguit entrar dins un dels cotxes, la conductora els ha fet sortir. Al mateix moment, alguns dels joves que quedaven dins les habitacions dels hotels han tirat una taronja des del balcó, que ha impactat en una ambulància que hi havia aparcada a la porta de l'edifici.

Els estudiants confinats a l'hotel de Palma criden "Som lliures"

Fonts de l'agència que havia organitzat el viatge a Mallorca d'alguns d'aquests estudiants han assegurat que avui no s'espera que més adolescents abandonin l'hotel covid, sinó que esperaran demà. Precisament de manera gairebé simultània a la sortida dels primers confinats, la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha informat en una roda premsa que el Govern llogarà un vaixell per transportar fins a València alguns d'aquests joves. El trasllat es farà aquest dijous dematí i, una vegada arribin a la Península, seran les seves comunitats autònomes les que es faran càrrec de traslladar-los fins als seus habitatges. 

Una de les mares dona la cara

Una de les mares dels joves aïllats a l'hotel covid, Arancha de la Fuente, s'ha desplaçat a Mallorca per "assistir jurídicament" el seu fill, que forma part del grup de 28 estudiants arribats des de Cadis. "Això ha estat un atropellament", ha apuntat De la Fuente, que ha atès els mitjans durant tot el dia. La mare ha assegurat que farà passar proves al seu fill, que "va arribar net" a les Balears.

Ara, la dona reconeix que no va ser bona idea que els estudiants vinguessin de viatge d'estudis a Mallorca –el qual van organitzar els mateixos pares–, tot i que ha insistit que ella només respon pel seu fill i el grup de 28. De la Fuente ha criticat que les autoritats balears permetessin esdeveniments com el concert de reggaeton –pel qual el Govern vol sancionar amb 200.000 euros els organitzadors–.

Amb referència als actes vandàlics que han comès els joves aïllats a l'hotel pont, ha dit, "si veig el meu fill fer això, puj com l'home aranya i li peg fins a l'infinit", ha assegurat. Malgrat això, defensa que el seu fill "no ha protagonitzat" aquestes escenes. Cal recordar que la Policia Local de Palma va informar ahir, dimarts, que diversos bars de la zona havien subministrat alcohol als adolescents confinats.

Negacionistes diuen que el Govern "maltracta" els joves

Davant l'hotel covid també s'ha concentrat un grup de persones de l'associació negacionista Baleares Acción, que han desplegat una pancarta per l'alliberament dels estudiants, "retinguts il·legalment pel Govern", segons han defensat. Una de les portaveus de l'associació, Sonia Terentyeva, ha reclamat que Salut repeteixi les PCR perquè aquestes proves són "molt qüestionades a tot el món" i pot ser que "els adolescents que hagin donat positiu no tinguin covid".

El grup qualifica d'"inhumans" els protocols i les mesures del Govern, que són "un maltractament per als nins". "Els han tancat sense tenir accés al sol, un tracte que no es pot consentir", han sentenciat, tot i que les habitacions de l'hotel tenen balcó, on s'ha pogut veure els joves tots aquests dies.

stats