Societat 11/03/2020

Es confirmen tres casos nous de coronavirus, que eleven la xifra d'afectats a 16 a les Illes

Es tracta d'un home i una dona residents a Mallorca i d'una dona a Menorca

Ara Balears
2 min
Imatge d'una de les les unitats mòbils que atendran el coronavirus a domicili

PalmaL'IB-Salut ha detectat tres casos nous de persones amb coronavirus, dos a Mallorca i un a Menorca, que eleven a 16 els infectats amb Covid-19, segons ha informat la Conselleria de Salut. Es tracta d'un home i dues dones. A Mallorca, l'home que ha donat positiu havia viatjat fa poc a Madrid i ara està ingressat a l’Hospital Universitari Son Llàtzer, mentre que la dona es troba al seu domicili, on rep atenció de la Unitat Volant d’Atenció al Coronavirus (UVAC). A Menorca, la dona infectada és a ca seva, on també rep l'atenció de la UVAC.

Com és habitual, la Direcció General de Salut Pública i Participació farà l’estudi pertinent de contactes, com també s'està fent amb els dos nous casos detectats ahir dimarts.

La Conselleria de Salut i Consum demana respecte absolut envers la privacitat d’aquestes persones. Així mateix, vol agrair una vegada més la feina excel·lent que fan tots els professionals de la salut i l’esforç en la coordinació de totes les mesures amb el Ministeri de Sanitat en un escenari de contenció reforçada en el qual les accions van dirigides principalment a intentar evitar l’expansió de la malaltia.

Cal recordar que, d’acord amb les dades del Ministeri de Sanitat, a Espanya s’han registrat 1.639 casos de SARS-CoV-2, 35 han mort i 135 han estat donats d’alta. A les Illes Balears se n'han registrat fins ara 16 casos, un dels quals ha estat donat d’alta. Set persones estan ingressades i 8 reben atenció de les UVAC.

La Conselleria recomana que, davant qualsevol dubte de salut, la població es dirigeixi al servei d’atenció telefònica 061 Salut Respon. Així mateix, per afavorir l’accés a informació rigorosa i actualitzada s’han activat la pàgina web coronavirus.caib.es i el telèfon 900 101 863 per resoldre els dubtes que puguin tenir les institucions educatives, socials, culturals, esportives, empresarials i polítiques relacionades amb la informació que conté aquesta pàgina.

stats