Es confirmen dos nous casos de coronavirus a Mallorca

Són dues persones del mateix nucli familiar, residents a l'illa, que varen fer un viatge al nord d'Itàlia

Les anàlisis han confirmat aquest dimarts dos nous casos de coronavirus a Mallorca, segons ha informat la Conselleria de Salut. Són dues persones del mateix nucli familiar, residents a Mallorca, que varen fer un viatge al nord d'Itàlia. Amb aquests dos nous contagis, ja ascendeixen a 13 els  casos de coronavirus a les Illes Balears.

Aquestes dues persones resten al seu domicili ateses pels professionals de les unitats volants d'atenció al coronavirus i, mentrestant, la Direcció General de Salut Pública ha iniciat ja l'estudi corresponent de contactes.

Així avança l'epidèmia del coronavirus en temps real

Una vegada més, la Conselleria de Salut demana respecte absolut per la privacitat d'aquestes persones i agraeix la feina excel·lent que fan tots els professionals i l'esforç en la coordinació de totes les mesures amb el Ministeri de Sanitat.

També recorda que, davant qualsevol dubte, la població es pot dirigir al servei d'atenció telefònica 061 Salut Respon. Així mateix, s'ha activat la pàgina web  coronaviurs.caib.es i el telèfon 900 101 863 per resoldre dubtes relacionats amb la informació que conté aquesta pàgina. Està dirigit a aquelles institucions educatives, socials, culturals, esportives, empresarials i polítiques que tinguin dubtes sobre el virus.

Cal recordar que aquest diumenge 25 sanitaris ( 8 doctors i 17 infermers) que varen estar en contacte directe amb el metge que va donar positiu en coronavirus aquest dissabte a Menorca ja varen ser posats sota la vigilància de l'IB-Salut. De moment, cap dels facultatius en té cap símptoma, però la mesura de precaució es mantindrà durant els pròxims 15 dies.

Què he de fer si sospito que tinc símptomes de coronavirus?

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF