Societat 15/06/2022

Testimonis situen la principal acusada del cas Confeti en una festa castellera el dia dels fets

En la penúltima jornada de judici diverses persones ratifiquen que 9 dels 12 acusats no eren a la manifestació del 2017

1 min
Judici cas Confeti

Els testimonis d'aquest dimecres en el judici del cas Confeti han declarat que la principal acusada es trobava en una festa castellera a Valls (Tarragona) en el moment dels fets. La jove afronta quatre anys de presó per desordre públic i anar amb la cara tapada a la protesta, segons ha explicat a aquest diari l'advocat de la defensa, Josep de Luis.

Per altra banda, una desena de persones han participat en aquesta jornada. Algunes han assegurat que aquell 22 de juliol de 2017 van dinar amb un dels acusats a Estellencs i després van anar a un concert a Montuïri. Entre els testimonis, s'hi trobava el director del diari DBalears, Tomeu Martí, que presentat el contracte laboral d'un altre dels acusats per demostrar que cobria la manifestació d'Arran per a aquest mitjà.

Cal recordar que en les anteriors vistes han declarat altres acusats, com Maria Martín, una jove que assegura que "era a Montuïri en el moment dels fets". A banda d'això, la Policia també va apuntar que "no veure perill en la manifestació". Per part seva, els cambrers del restaurant on es va tirar el confeti en protesta del turisme de masses van explicar que "es van viure moments de confusió durant uns minuts".

En concret, la Fiscalia demana entre dos i tres anys de presó per a cada un dels acusats, ja que alguns tenen antecedents per antigues protestes a la Conselleria d'Educació.

Cal destacar que el judici acabarà aquest dijous a l'Audiència Provincial, en contra del que inicialment estava previst (s'esperava que duràs tota la setmana). Així, De Luis ha explicat que es remetran les conclusions i l'informe de la Fiscalia.

stats