Societat 30/09/2022

Famosos posen cara a la protesta contra la massificació

SOS Residents reclamen accions urgents i contundents per posar límits a la saturació a l'Arxipèlag

ARA Balears
1 min
Massificació turística a Mallorca.

PalmaSOS Residents ha presentat aquest divendres vespre una nova campanya per reclamar límits a la massificació turística i a la saturació que suposa a l'Arxipèlag i sol·licitat, de nou, als dirigents polítics de la Comunitat Autònoma que actuïn abans de "destruir l'ecosistema social, econòmic i mediambiental de les Illes Balears". Sota el lema "És ben hora d'aturar", denuncien que la situació actual ha obligat als illencs a "refugiar-se a les seves cases i renunciar a la seva terra"

A través del vídeo que han publicat a Youtube, asseguren que la massificació turística ha anat en augment els darrers anys fins a arribar a límits insuportables (especialment aquest darrer estiu) i critiquen que "Mai abans els residents ens havíem sentit tan exclosos i aliens a la nostra terra".

A més, lamenten que l'aposta dels polítics pel monocultiu turístic "ens ha dut a la privatització dels espais públics, a l'augment desmesurat de la població, al col·lapse de les infraestructures i els serveis, a la constant explotació i degradació de la natura i a l'augment de la contaminació".

En aquest sentit, han recordat que la situació explotarà en algun moment i que si no s'actua ràpid i amb contundència potser després serà tard.

Al vídeo de la campanya, on Felip Munar fa de portaveu i transmet el missatge de l'organització, hi participen Carles Amengual, Maria del Mar Bonet, Antoni Bonner, Júlia Colom, Pau Debon, Rosy de Palma, Pau Franch, Aina Fullana, Clara Ingold, Jaen Marie del Moral, Xavier Mesquida, Biel Mesquida, Joan Muntaner, Miquel Serra, Maria Bauçà, Antònia Vicenç, Lina Mira.

stats