Salut multiplica per 14 les proves PCR a Mallorca durant la segona onada de covid-19

La mitjana de proves diagnòstiques setmanals al mes de maig era de 847, mentre que actualment és d'11.565

La xifra de proves PCR que Atenció Primària ha fet durant la segona onada del coronavirus a Mallorca s'ha multiplicat per catorze en comparació amb les proves diagnòstiques que es dugueren a terme durant la primera onada, al mes de maig. Segons ha informat el Govern balear a través d'un comunicat, la mitjana setmanal de proves PCR és, actualment, d'11.565, mentre que durant la primera onada fou de 847.

Atenció Primària va assumir el rastreig de casos i contactes estrets durant el mes de maig, quan la pandèmia començà a expandir-se a les Illes Balears i començaren a dur a terme les proves PCR en aquest nivell assistencial. Així, els professionals d'Atenció Primària de Mallorca no només varen fer proves diagnòstiques als casos sospitosos de coronavirus, sinó també als contactes estrets dels casos confirmats.

Les Balears tenen un rastrejador de coronavirus per a cada 3.000 habitants

Davant l'increment de nous casos i brots detectats a les Illes en l'inici de la segona onada, el Govern balear decidí incrementar el nombre de rastrejadors i deixar en mans dels professionals d'Atenció Primaria les tasques de rastreig i seguiment de contactes dels casos positius de l'Arxipèlag. Una altra de les mesures que s'aplicaren per controlar l'expansió del coronavirus a Mallorca fou la instal·lació de sis línies de covid exprés a Palma i l'habilitació de dos autobusos per fer cribratges poblacionals o donar suport puntual a qualsevol centre de salut.

Les Balears fan més PCR que Alemanya però menys que el Regne Unit

Tal com ja va informar l'ARA Balears, en general, durant el transcurs de la pandèmia les Illes han fet més PCR per cada 100.000 habitants que Alemanya, tot i que també moltes menys que el Regne Unit. Aquí podeu comprovar l'evolució del número de PCR en funció dels habitants fetes a les Balears amb les d'Espanya i els altres països d'Europa. A més, una altra de les dades a destacar és que els rastrejadors illencs detecten el doble de contactes de pacients amb covid-19 que la mitjana estatal. Segons va explicar la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, "la mitjana de rastreig a Espanya és de tres contactes, mentre que a les Balears nosaltres en detectam sis".

104 nous casos i cinc morts més

Aquest dimecres  la  Conselleria de Salut ha notificat al Ministeri de Sanitat que han mort cinc persones més a les Balears a causa  del covid-19  i que el darrer dia se n'han detectat 104 casos nous. Després de les dades registrades les darreres 24 hores, la xifra total de persones que han perdut a vida l'Arxipèlag des de l'inici de la pandèmia s'eleva a 328, mentre que la xifra total de casos positius detectats és de 15.661, 2.653 dels quals encara són actius.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF